Ηγέτης του κόμματος η της Πατρίδας;

Αυτά που λέει ο κος Τσίπρας στο εξωτερικό, πρέπει να τα δούμε πολύ προσεκτικά, διότι δείχνουν μια συγκεκριμένη και ώριμη πολιτική κατεύθυνση, που ...
συνεχώς κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη !! Είναι πολύ λογικά και αυτονόητα, σε οποιοδήποτε καλόπιστο και ρεαλιστή ακροατή !
Αν όμως δώσουμε σημασία …. και σ’ αυτά που λέει ο ίδιος στο εσωτερικό ….. μέσω των «αντίλαλων» του, τότε είναι να παθαίνεις ίλιγγο, από τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό (που ως γνωστό, δημιουργεί ο αντίλαλος) !!
Έχουμε δηλαδή (και εδώ) ένα νεόκοπο «Αντρέα», που άλλα έλεγε στο εξωτερικό και άλλα έπραττε στο εσωτερικό, μια νέα περίπτωση
«Dr. Andrews and Mr. Alex» !! Αποτέλεσμα αυτού του «διχασμού (πολιτικής) προσωπικότητας» είναι :
- οι συνομιλητές του στο εξωτερικό, να συζητούν και να αποδέχονται τις διακηρύξεις του (στο εξωτερικό) και να ελέγχουν την αξιοπιστία τους, παρακολουθώντας τον ….. τι λέει στο εσωτερικό !!
- οι συμπατριώτες του στο εσωτερικό, , να συζητούν και να αποδέχονται τις διακηρύξεις του (στο εσωτερικό) και να ελέγχουν την αξιοπιστία τους, παρακολουθώντας τον …… τι λέει στο εξωτερικό !!
Είναι γνωστό και αυτονόητο ότι : άλλο θέλω και άλλο μπορώ !! άλλο οι αγνές προθέσεις και άλλο η ικανότητα να τις εφαρμόσεις !! άλλο οι θεωρίες και άλλο οι πράξεις !! άλλο η υπόσχεση και άλλο η συνέπεια !! …… άλλο η Λωζάνη και άλλο η Κοζάνη !! (στο ίδιο έργο θεατές, είμαστε …. πολλές φορές)
Κάθε φόρα λοιπόν φαντάζομαι, πώς να σκέφτονται άραγε οι ξένοι συνομιλητές του κου Τσίπρα, ακούγοντας τον να μιλά, για μια Δημοκρατική, δίκαιη, ισορροπημένη, οργανωμένη, λειτουργική και ανθρώπινη Ευρώπη !? Η πρώτη σκέψη αντίδρασης (των ξένων), που μου περνά από το μυαλό είναι : ΟΚ Mr. Alex, ισορροπήστε πρώτα τα οικονομικά σας, για να μη μας ζητάτε άλλα δανεικά, οργανώστε το διαλυμένο Κράτος σας, καταστήσετε λειτουργική την ανύπαρκτη δημόσια διοίκηση σας και μετά …. ελάτε να μας διορθώσετε και εμάς !!
Έχω επανειλημμένα επισημάνει ότι : «η βαρύτητα του λόγου, δε φαίνεται τόσο στο περιεχόμενο του, αλλά στο ΠΟΙΟΣ τον εκφέρει» !! …. ειδικά σε μια εποχή, που οι πάντες αμφισβητούν τους ΠΑΝΤΕΣ και τα πάντα, όπου κάθε ελπίδα σοβαρότητας, βουλιάζει στην αναξιοπιστία, στην απελπισία και στην αντι-κοινωνική αντίληψη του ωχαδελφισμού ή του «ίδιου συμφέροντος» !!
Δεν μπορεί δηλαδή να ζεις σ’ ένα μπορντέλο και ταυτόχρονα να βγαίνεις να διδάσκεις στη γειτονιά, ηθική, εντιμότητα, αγωγή και πολιτισμό !! Το «κόκκινο φανάρι» στην πόρτα μας, δείχνει εμφανώς την κατάσταση μας στους περαστικούς και οι μόνοι που δε θέλουν να το δουν και να το καταλάβουν, είναι οι ένοικοι (βλ. http://tinyurl.com/pf4kont)
Δεν κατηγορώ τον κ. Τσίπρα γιατί γεννήθηκε μέσα στο «μπορντέλο» (όπως όλοι μας)!! Τον κατηγορώ όμως, γιατί δε δείχνει να θέλει να ξεφύγει απ’ αυτό !! Συγκεντρώνει δίπλα του, όλα τα πολιτικά υπολείμματα μιας εκπορνευμένης και διεφθαρμένης πολιτικής, για να υπηρετήσουν τον «Οίκο Του», ως η έμπειρη ΤΣΑΤΣΑ, διδάσκοντας τον τα «κόλπα» του λαϊκισμού, της ψευδολογίας και της αερολογίας, της συντεχνιακής λογικής, της αναξιοκρατίας, της φαυλότητας και της ρεμούλας !!
Πρώτα ο κος Τσίπρα και μετά ο Ελληνικός λαός, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο επόμενος Ηγέτης που θα μας κυβερνήσει, σε μια εποχή δύσκολη και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, από τις προηγούμενες !! Οι «τεχνικές» ακολασίας και τα «κόλπα» οργασμού του παρελθόντος, δεν πιάνουν σήμερα !! Δεν μπορείς να προχωράς μπροστά, με τις μηχανές σου στο …. «ανάποδα» !!
Ο κος Τσίπρας είναι πλέον υποχρεωμένος να σοβαρευτεί, να καταλάβει και να συναισθανθεί την ευθύνη που σύντομα θα αναλάβει ως Ηγέτης ενός λαού και όχι ενός κόμματος !! Υπόλογος και «μειοδότης» δεν είναι μόνο αυτός που προδίδει την Πατρίδα του, αλλά και αυτός που λόγω ανευθυνότητας ή ανικανότητας, την οδηγεί σε αδιέξοδα και καταστροφή !!! Ας το καταλάβουμε επιτέλους ΟΛΟΙ : και οι πρώην και οι νυν και οι επόμενοι !!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ (αναγκαία) : Το ότι δε μιλώ και δε σχολιάζω τις προηγούμενες διεφθαρμένες και ανίκανες ηγεσίες μας, δεν είναι ότι τις απαλλάσσω ή τις κατανοώ, έστω και κατ’ ελάχιστον !! Απλά τις έχω καταδικάσει μέσα μου οριστικά και πλέον τις αγνοώ και απαξιώ να αναφέρομαι γι αυτούς !! Εξάλλου, «μιλάς, μόνο γι αυτούς που λογαριάζεις και ελπίζεις» !!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ




πηγή

Σχόλια