Φοβούνται την ''Ξηρή'' προβοκάτσια ή μήπως κάποιοι την επιδιώκουν;

Ένα χτύπημα σε “μνημονιακό” στόχο, σε συνδυασμό με την διαχείριση της υπόθεσης “Χρυσή Αυγή” θα ήταν βούτυρο στο ψωμί αυτών που θέλουν ...
πλήρη καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων με ασύστολη καταστολή και απαγόρευση ακόμα και της απλούστερης κριτικής.

Εάν γινόταν κάτι τέτοιο, ακόμα και η απλη κριτική στο μνημόνιο, την Γερμανία, τον Στουρνάρα, θα μπορούσε να εκληφθεί ως “προτροπή σε κακουργηματική πράξη” και να εκλείψει.

Ξηροί και χλωροί λοιπόν θα ήταν τα μεγαλύτερα δεκανίκια του συστήματος για να πατάξει την ουσιαστικη και αποτελεσματική αντίσταση που δεν είναι άλλη από την θεσμική αφύπνιση του κόσμου. Στην Ελλάδα, την θεωρία των άκρων την επιδιώκει πάντοτε ένα άδικο εξουσιαστικό σύστημα για να ρημάζονται τα “άκρα” μεταξύ τους και να αφήνουν το εξουσιαστικό “κέντρο” ανενόχλητο.

Ενίοτε, όταν η χώρα δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει, προκειμένου το φαύλο σύστημα να περισωθεί, αφηνει την εξουσια στο “άκρο” για να πάρει πάνω του την ευθύνη της (προδιαγεγραμμένης) καταστροφής, ώστε το “κέντρο” να επανέλθει ως σωτήρας.

Αναρτήθηκε στης  13 Ιανουαρίου 2014


πηγή