Κυβέρνηση και τρόϊκα μας προετοιμάζουν για τρίτο μνημόνιο.

Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη πως δεν είναι η τρόϊκα, αλλά το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Γερμανία εκείνοι που δεν θέλουν να βγούμε από τα μνημόνια. ...


Και γιατί να μην θέλει το ελληνικό πολιτικό σύστημα να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την τρόϊκα; Μα γιατί προφανώς μετά δεν θα έχει «δράκο» το παραμύθι και τότε ποιος θα επιβάλει τα απάνθρωπα μέτρα; Απάνθρωπα μέτρα, που ενώ επινοούνται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τελικά τα ψηφίζει δήθεν την τελευταία στιγμή και τα επιβάλει, δείχνοντας ταυτόχρονα με το δάκτυλο τον «δράκο» που απειλεί να μας φάει.

Κατά τη δική μας εκτίμηση, όλα είναι ένα στημένο θέατρο μεταξύ της ελληνικής άρχουσας τάξης και της Γερμανικής ελίτ που ουσιαστικά προϊσταται της τρόϊκας. Η μεν δική μας άρχουσα τάξη θέλει εδώ την τρόϊκα για να καλύπτεται η ίδια, η δε γερμανική εξυπηρετείται πατώντας ισχυρά το πόδι της στην Ελλάδα.

Το ίδιο θέατρο (κατά την εκτίμησή μας) βλέπουμε να παίζεται πάλι από χθες. Κάποιοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι βγαίνουν πρώτοι και δηλώνουν πως για να γίνει δήθεν κάποια ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί νέο μνημόνιο, κάτι το οποίο πάλι δήθεν δεν το συζητάει κάν η ελληνική κυβέρνηση, μέχρι που στο τέλος τάχα θα συρθεί με το γνωστό “τραβάτε με κι ας κλαίω”, για το καλό της χώρας βεβαίως βεβαίως και πάει λέγοντας. Όλα αυτά λοιπόν, απλά προετοιμάζουν όλους εμάς τους πολιτικά αφελείς για τρίτο μνημόνιο.

Κατ΄ επανάληψη το ΔΝΤ (δηλαδή η Αμερικανική πλευρά) ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει αίτημα στην τρόϊκα για «κούρεμα» του χρέους, κάτι το οποίο θα έκανε το χρέος βιώσιμο, θα βγαίναμε από τα μνημόνια και θα μπορούσαμε να δανειστούμε και πάλι. Όμως αυτό το αρνείται κατηγορηματικά η Γερμανία, γιατί δεν θέλει να χάσει το προτεκτοράτο της, ενώ ταυτόχρονα το ελληνικό πολιτικό σύστημα καλύπτεται πίσω από αυτή την άρνηση. Εννοείται πως αν τολμήσει η ελληνική άρχουσα τάξη να υποβάλει τέτοιο εθνικό αίτημα, τότε θα εγκαταλειφθεί πάραυτα και θα πρέπει μετά να αντιμετωπίσει μόνη της την εξαγριωμένη ελληνική κοινωνία, χωρίς «δράκο». Για τέτοια είμαστε τώρα;;;;

Πέτρος  Χασάπης

Αναρτηθηκε στης 13 Ιανουαριου 2014

πηγη

Σχόλια