Κανείς δεν γνωρίζει τις συνέπειες καταστροφής του χημικού οπλοστασίου!!! (Ηχητικό)

Η Ελλάδα θα έπρεπε μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου να μην αποδειχθεί το αίτημα του οργανισμού καταστροφής του Χημικού οπλοστασίου της Συρίας στην ...
περιοχής μας, δήλωσε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης Βαγγέλης Γιδαράκος, ή  τουλάχιστον, αντιπροσωπείες χωρών να βρίσκονται στο χώρο της καταστροφής τους.

Μίλησε για πρόδρομες ουσίες που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως  θα καταστραφούν και τι θα… προκαλέσουν οι ενώσεις αυτές, καθώς και τι συνέπειες που θα έχουν στο θαλάσσιο περιβάλλον. Αποκάλυψε πως η ποσότητα που θα καταστραφεί θα είναι κοντά 2.400 και όχι 800 τόνοι και πως η διαδικασία της υδρόλυσης θα εφαρμοστεί πρώτη φορά εν πλω.

Ερώτημα για τον καθηγητή είναι ποια από τα απόβλητα θα μεταφερθούν στη Γερμανία, χαρακτήρισε δε αστειότητες τα περί διαχωρισμού βαρέων και ελαφρών αποβλήτων με τα πρώτα να πηγαίνουν στη Γερμανία, αφού όπως αποκάλυψε, έλεγχος για το ποια χημικά θα επεξεργάζονται οι Αμερικανοί στη Μεσόγειο από χώρες όπως η Ιταλία , η Μάλτα και η Ελλάδα δεν προβλέπεται.

 Επιπλέον, πέραν του Σαρίν και του αερίου Μουστάρδας, είναι άγνωστα τα άλλα χημικά όπλα που κατείχαν οι Σύριοι και οι αντιδράσεις που θα προκαλέσει η καταστροφή τους με υδρόλυση.

Με βάσει τους κανονισμούς για την Μεσόγειο, κανονικά απαγορεύεται η όποια απόρριψη, χημικών και τοξικών όπλων. Όπως είπε εδώ η μόλυνση από το βυθισμένο Sea Diamond στη Σαντορίνη είναι άγνωστη με την φθορά του χρόνου τι θα προκαλέσει, είναι δυνατόν για απόβλητα χημικών όπλων να είμαστε βέβαιοι;

Ερώτημα σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει το γιατί δεν επιλέγεται γιαυτή τη διαδικασία ανοικτή θάλασσα αλλά η κλειστή λεκάνη της Μεσογείου, με την απόφαση να είναι πρωτίστως πολιτική.
Ηχητικό:


Αναρτήθηκε στης  16 Ιανουαρίου 2014

πηγή

Σχόλια