Η Ryanair μπαίνει στην ελληνική αγορά με εισιτήρια από 12 ευρώ για εσωτερικούς προορισμούς!

Δημιουργεί δύο βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πάνω από 2.800 νέες θέσεις εργασίας και κάνει την μεγάλη ανατροπή στις αερομεταφορές. ...

Ολική ανατροπή στην ελληνική αγορά των αερομεταφορών προκαλούν οι σημερινές ανακοινώσεις την μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης, της εταιρείας που σήμερα διακινεί 80 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, με την δημιουργία δύο βάσεων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και την δραστηριοποίηση της στα δρομολόγια εσωτερικού.

Η επιθετική αυτή κίνηση της εταιρίας χαμηλού κόστους έχει ως στόχο την κυριαρχία της στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά αερομεταφορών, αλλά και στην εκμετάλλευση του συγκριτικού της πλεονεκτήματος, να προσφέρει στους καταναλωτές εισιτήρια πολύ φθηνότερα από τους ανταγωνιστές της.

Οι σημερινές ανακοινώσεις του εμπορικού διευθυντή της εταιρίας κ. David O’Brien αφορούν την δημιουργία μιας νέας βάσης στην Αθήνα όπου θα σταθμεύουν μόνιμα δύο αεροσκάφη της Ryanair που θα πραγματοποιούν 154 πτήσεις προς έξι προορισμούς σε καθημερινή βάση προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. O’Brien στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρει σε ετήσια βάση πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει στον κλάδο των αερομεταφορών και τουρισμού πάνω απο 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα η Ryanair ανακοίνωσε πως με αφορμή τη νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει θέσεις σε έκπτωση με τιμές απο 12 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι θέσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου. Οι έξι νέοι προορισμοί θα ισχύσουν απο τον Απρίλιο ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν απο αύριο στην www.ryanair.com.

Παράλληλα η Ryanair εξήγγειλε και την δημιουργία νέας βάσης στην Θεσσαλονίκη όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα ακόμη αεροσκάφος. Από την Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετούνται συνολικά 16 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Σκοπός της εταιρείας είναι να μεταφέρονται από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση ενώ στην πόλη αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

Ομοίως και για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης η Ryanair γιόρταζει τη νέα βάση στη συμπρωτεύουσα με την έκδοση θέσεων σε έκπτωση, με τιμες που ξεκινούν απο 12 ευρώ για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο, οι οποίες θέσεις θα είναι διαθέσιμες εως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον όμιλο Aegen-Olympic λέγοντας ότι με την κίνηση της αυτή η Ryanair προσφέρει μια εναλλακτική στους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες απέναντι στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων που προσφέρουν οι δύο ελληνικές εταιρίες.

Στελέχη απο τον χώρο του τουρισμού εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Ryanair θα “απογειώσει” την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ως προορισμούς city-breaks κάτι που θα έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις τόσο στις πληρότητες των ξενοδοχείων, όσο και στην εμπορική κίνηση των δύο πόλεων.

Αναρτηθηκε στης 15 Ιανουαριου 2014


πηγη


Σχόλια