Κίεβο: Πώς ήταν και πώς έγινε

Σήμερα το Κίεβο θυμίζει Σεράγεβο, με τους ελεύθερους σκοπευτές να είναι ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας και κυρίως γύρω από το ξενοδοχείο "Ουκρανία" όπου ...
έχουν καταλύσει οι ξένοι δημοσιογράφοι.
Στην καρδιά του Κιέβου, όπου βρίσκεται το ιστορικό ξενοδοχείο, οι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν αδιακρίτως την ώρα που οι ξένοι διαδηλωτές στέλνουν τις ανταποκρίσεις τους και οι διαδηλωτές που βρίσκονται εκτός του κτιρίου, προσπαθούν να περιθάλψουν τους τραυματίες.
Σε... νοσοκομείο έχει μετατραπεί όχι μόνο το ξενοδοχείο "Ουκρανία" αλλά και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μιχαήλ. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες δεν έχουν ρευστό, δεν πωλείται βενζίνη καθώς έγινε ανάρπαστη για την κατασκευή μολότοφ, και οι δρόμοι προς το Κίεβο έχουν αποκλειστεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η καθημερινότητα των κατοίκων διεξάγεται μετ΄ εμποδίων. Το βασικότερο πρόβλημα όλων είναι το θέμα των καυσίμων, υποστηρίζουν τα ουκρανικά ΜΜΕ. Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τις αιματηρές συγκρούσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του Κιέβου, δεν μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί το κόστος τους.

Δείτε επτά φωτογραφίες που δείχνουν πώς ήταν και πώς έγινε η ουκρανική πρωτεύουσα:







πηγή

Σχόλια