Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε η Νότια Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας - ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΙΣ ΡΩΣΟΦΩΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜAΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ

Ενα νέο κράτος δείχνει να γεννιέται μέσα από τις φλόγες της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς παρέμβασης της τρόικα (ΕΕ και ΔΝΤ) στην Ουκρανία και βέβαια των "άτσαλων" χειρισμών του....
προέδρου της Ουκρανίας Β.Γιανουκόβιτς.
Ήδη έχει αρχίσει να μοιράζεται οπλισμός στις ρωσόφωνες περιοχές από τους περιφερειάρχες και μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της απόσχισης συγκλονίζουν το Χάρκοβο, την Σεβαστούπολη κλπ.
Την ίδια στιγμή ολόκληρη η Νότια Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να προστατευθούν κατ'αρχήν τα ρωσικά συμφέροντα που απορρέουν από τις συνθήκες παραχώρησης των βάσεων στην Κριμαία και κατά δεύτερον των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ουκρανίας που υπολογίζονται στο 45% του συνολικού πλξθυσμού της Ουκρανίας.
Η στρατιωτική διοίκηση δημιουργήθηκε μόλις το 2010, μετά τον πόλεμο στην Γεωργία, ακριβώς για να "χειρίζεται" τέτοιες καταστάσεις. Περιλαμβάνει την περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και τον Στόλο της Κασπίας.
Ήδη ο διοικητής της Περιοχής Aleksandr Galkin, εξέδωσε διαταγή κινητοποίησης των τριών ταξιαρχιών Spetznaz (100η, 10η, και 22η), καθώς και των δύο αερομεταφερόμενων μονάδων που έχει στην διάθεσή του, της 7ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών που εδρεύει στο Νοβοροσίσκ και της 56ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχία στο Καμισίν, προκειμένου να τεθούν σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης εντός πέντε ωρών από την λήψη της εντολής.
Σε ανάκληση των αδειών προχώρησε και η Αεροπορία της Ρωσίας στην περιοχή ευθύνης της 4ης Αεροπορικής Διοίκησης, ενώ αναφέρονται μετασταθμεύσεις μαχητικών Su-30 στα αεροδρόμια της περιοχής του Ροστόβ.
Η κινητοποίηση θεωρείται προληπτική σε περίπτωση που ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες θελήσουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις παρακτικά αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

πηγή


Σχόλια