Μια συγκινητική ιστορία: Άντεξε μια ημέρα για να "φύγει" πρώτη η αγαπημένη του

Έζησαν μαζί 60 χρόνια μέχρι... να τους χωρίσει ο θάνατος. Μια συγκινητική ιστορία ενός αγαπημένου ζευγαριού που πέρασε τις τελευταίες του στιγμές σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, σε διπλανά κρεβάτια....

Στις 7 Φεβρουαρίου η 82χρονη Φλορίν Χέιλ άφησε την τελευταία της πνοή, την ώρα που ο -επίσης άρρωστος- 83χρονος σύζυγός της, ο Εντ, της κρατούσε το χέρι. Μόλις 36 ώρες αργότερα "έφυγε".
"Ήταν... τζέντελμαν μέχρι το τέλος, περιμένοντας να φύγει πρώτη", δήλωσε στο Orlean Hub η κόρη τους Ρενέ.
Πριν από ένα μήνα, ο Εντ νοσηλεύτηκε στο Ρότσεστερ με νεφρική ανεπάρκεια. Στις 4 Φεβρουαρίου, η γυναίκα του διακομίστηκε σε κλινική στη Μπατάβια, 35 χλμ. μακριά του, με καρδιακή ανεπάρκεια. Ο 83χρονος ήταν πολύ αδύναμος για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο και να βρεθεί κοντά στην ετοιμοθάνατη Φλορίν, αλλά ύστερα από αίτημα της οικογένειας, τα δυο νοσοκομεία συνεργάστηκαν, ώστε το ζευγάρι να περάσει μαζί τις ημέρες που του είχαν απομείνει...
Ο Εντ και η Φλορίν παντρεύτηκαν στις 12 Μαΐου 1953 και έζησαν στη Μπατάβια της Νέας Υόρκης, σε ένα σπίτι που έχτισε ο ίδιος ο Εντ. Ήταν πάντα περήφανοι για τα δυο παιδιά τους, τη Ρενέ και τον Ρίκι, και η οικογένεια έγινε πενταμελής για πολύ λίγο, καθώς το μωρό δεν κατάφερε να κραητθεί στη ζωή.
Ο 83χρονος, κατά τη νοσηλεία του, είχε πέσει σχεδόν σε κόμμα, αλλά δυο μέρες αφού μπήκε και η γυναίκα του στην κλινική, ξύπνησε και είπε στην κόρη του: "Πρέπει να δω τη Φλορίν".
Ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στα δυο νοσοκομεία, αυτό της Μπατάβια είπε ότι θα δεχτεί τον ασθενή, μόνο αν ήταν σε θέση να ταξιδέψει 35 μίλια μακριά. Ο Εντ έκανε το θαύμα και τα κατάφερε. Το δωμάτιο διαμορφώθηκε -ειδικά για το ζευγάρι- με δυο κρεβάτια που ήταν δίπλα δίπλα, ώστε να μπορεί ο Εντ να κρατάει το χέρι της Φλορίν. Μία ημέρα μετά την άφιξη του άντρα της, η 82χρονη έφυγε από τη ζωή...χαρούμενη που είχε ικανοποιηθεί η τελευταία της επιθυμία.


πηγή

Σχόλια