Κλείδωσαν τους βουλευτές μέσα στη κυπριακή βουλή... Φωτογραφίες

Εκοψαν το ρεύμα στο κτήριο!
Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε σήμερα η Βουλή της Κύπρου, στη Λευκωσία, γύρω από την οποία εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια. Διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι της ΑΗΚ εκλεισαν την...

γεννήτρια του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο να εγκλωβιστούν, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.
Ωστόσο η ηλεκτροδότηση επανήλθε μια ώρα αργότερα, και την ίδια ώρα συνεχίστηκε και η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, η οποία είχε διακοπεί πριν καλά καλά αρχίσει στις 9 το πρωί. Παρών στην συνεδρία είναι ο υπουργός Οικονομικών, ενώ για την Νομική Υπηρεσία υπάρχει εκπρόσωπος, αντί ο Γενικός Εισαγγελέας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Εντός του κτηρίου βρίσκονται και άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης ε πλήρη εξάρτυση, προκειμένου να προστατεύσουν βουλευτές και προσωπικό από τυχόν είσοδο των διαδηλωτών.
Με πλαστικά μπουκάλια νερού και φρούτα, εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσπάθησαν νωρίτερα να μπουν στο κτήριο. 
Εκατοντάδες εργαζόμενοι φωνάζοντας «πουλημένοι» και γιουχαΐζοντας τους βουλευτές, αγανακτισμένοι και οργισμένοι, έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία για να περιορίσει τους διαδηλωτές. 
Εντός του κτηρίου, η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις διακόπηκε πριν καν αρχίσει, ενώ οι βουλευτές - μέλη της επιτροπής παρέμεναν συγκεντρωμένοι στο αίθριο του Κοινοβουλίου. Αιτία της αναβολής ήταν η επίθεση που δέχθηκε το όχημα του Γενικού εισαγγελέα όταν κατέφτασε στο χώρο της Βουλής, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει χωρίς να παραστεί καν στην Επιτροπή.
Όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος» πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν μικροτραυματισμοί αστυνομικών ή και διαδηλωτών.
Ομάδα μικρών παιδιών που έκαναν σχολική επίσκεψη στη Βουλή αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν λόγω της έκρυθμης κατάστασης από την πίσω πλευρά του κτηρίου.
Υπολογίζεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι σήμερα βρέθηκαν μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν γύρω περίπου 2.500 με 3.000 άτομα.
Οι συντεχνίες της ΑΗΚ - ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ, ανακοίνωσαν περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις από την Τρίτη.

Δείτε τις φωτογραφίες

πηγή