Εικόνες σοκ μέσα από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Σοκάρουν οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησαν στο Twitter νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού "Άγ.Παύλος", οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από τις 16 Φεβρουαρίου απεργία πείνας.
Οι κρατούμενοι χαρακτηρίζουν το ....
νοσοκομείο, που βρίσκεται κοντά σε σχολείο, "κολαστήριο" , "χωματερή ανθρώπων" και διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους του, κάνοντας λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης φυματίωσης και ψώρας. 
"180 απεργοί κρατούμενοι καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένοι, οροθετικοί αργοπεθαίνουμε", αναφέρουν και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης. 
Γράφουν μεταξύ άλλων στο Twitter:
"Ο εισαγγελέας μετά από έξι μέρες ήρθε και αρνήθηκε να πλησιάσει στο χώρο που εποπτεύει-βοήθεια"
"Η Εισαγγελέας και γγ σωφρονιστικής πολιτικής κωφεύουν και μας καταδικάζουν ξανά, εις θάνατον αυτή τη φορά"
"180 απεργοί ζητάμε την άμεση επέμβαση της κυβέρνησης και να ενημερωθούν από εμάς τους ίδιους να περιδιαβούν την κόλαση"
Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν.

Σοκ-"Μαζί κρατούμενοι με φυματίωση και καρδιοπαθείς"
Για τις εικόνες-σοκ που δημοσιοποίησαν στο Twitter νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού "Άγ.Παύλος", μίλησε στο enikos.gr ο πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος.
«Το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού είναι κατ' επίφαση νοσοκομείο. Είναι ένας χώρος κράτησης ασθενών κρατούμενων συνολικής χωρητικότητας 60 θέσεων και τα τελευταία χρόνια κρατούνται πάνω από 150 άτομα», ανέφερε ο κ. Καρακίτσος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται περίπου 190 κρατούμενοι.
Ο κ. Καρακίτσος τόνισε ότι είναι έντονο το πρόβλημα στο νοσοκομείο των φυλακών, καθώς τα περιστατικά φυματίωσης έχουν αυξηθεί. Μάλιστα σημείωσε ότι οι υπόλοιποι ασθενείς κρατούμενοι, είτε για ορθοπεδικά προβλήματα, είτε για καρδιολογικά, νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο.

«Ο χώρος δεν επαρκεί. Αν χρειαστεί ένας κρατούμενος να πάει στο νοσοκομείο, θα πάει στο "Αγ. Παύλος". Είναι το μοναδικό νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο: Κύριε Υπουργέ Υγείας, Δικαιοσύνης, αυτή είναι η ανάπτυξη;;;;
Κύριε Γεωργιάδη έτσι θέλετε να καταντήσετε τα δημόσια νοσοκομεία;; Σίγουρα έτσι θέλεις. Προωθείς εσκεμένα την ιδιωτική υγεία... και καλά όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα.... κάποιος που δεν έχει;;; Τέλος πεθαίνει.... Ντροπή σας!!!!

Ακούστε το ηχητικό.

πηγή