ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ 2013

Αυτό που έχει σημασία και πρέπει να θυμάσαι είναι ότι θα μοιραστεί εφάπαξ από ένα πεντακοσάρικο έως χιλιάρικο με εισοδηματικά κριτήρια σε μακροχρόνια ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους ως επίδομα αλληλεγγύης.
Οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ....
χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να είχαν το 2012 εισόδημα έως 10.000€. Υπολόγισε ότι ως εισόδημα μετριέται και το αυτοκίνητο, το σπίτι, το χωράφι, το κοτέτσι… για να καταλάβεις πόσους αφορά και για τι ποσό μιλάμε.
Οι ένστολοι που το δικαιούνται πρέπει τον περασμένο Ιανουάριο να έπαιρναν έως 1.500€ μικτά.

Όλοι οι πιο πάνω πρέπει να αισθάνονται ιδιαιτέρως τυχεροί, μιας και για να πάρουν αυτό το 500ρικο συνωμότησε το σύμπαν, ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες και ταυτόχρονα κυβερνούσε η Μέρκελ ο Σαμαράς. Είχαμε την τύχη ως λαός μετά από το επαναλαμβανόμενο φίκι-φίκι που τελειωμό δεν έχει να φτάσουμε την προηγούμενη χρονιά σε πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα τη φετινή να έχουμε εκλογές (αλλιώς θα σου ’λεγα τι θα ‘παιρνες!). Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος – μαζί με τις ευρωεκλογές – στις 25 Μαΐου. Μια εβδομάδα πριν τις πρώτες, στις 9 του Μάη, θα μοιραστούν τα 500ρικα.
Κάτι μου λέει ότι αν είχαμε εκλογές κάθε χρόνο, τότε κάθε χρόνο θα βγάζαμε λαγούς από καπέλα.
Σύμφωνα με το Υπ.Οικ το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 έφτασε τα 2,9 δισ. Άλλοι βλέπουν ένα δισ. μακρύτερα, ανάλογα όχι πως διαβάζουν τα νούμερα αλλά τι πίνουν. Όποιος είναι μαζόχα ας κάτσει να ψάξει τι ποσά έχουν ανακοινώσει κατά καιρούς και πόσες φορές ο καθένας διέψευδε τους άλλους και τον εαυτό του. Τα ποσά εναλλάσσονταν πιο γρήγορα απ’ ότι τα μπαλάκια στην κληρωτίδα του τζόκερ.

Και το ποσό κλήρωσε. Εσύ που έχεις να δουλέψεις 3-4 χρόνια (λέγε με Καστελόριζο) λόγω της επιτυχούς πολιτικής των μνημουνίων, αλλά και εσύ που δούλεψες μια ζωή πληρώνοντας εισφορές σαν μαλάκας και τώρα για σύνταξη σού γεμίζουν ένα πλαστικό του καφέ με κέρματα θα σου δώσουμε επίδομα γιατί …
Γιατί είμαστε αλληλέγγυοι βρε κουτό!

Ο λόγος που από όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων μόνο οι ένστολοι θεωρήθηκαν αδικημένοι ίσως να είναι το γεγονός ότι η πολύ μεγάλη τους πλειοψηφία ανέκαθεν ψήφιζε Ν.Δ., ενώ τα τελευταία δύο χρόνια πολλοί μετακινήθηκαν στη μαμά χρυσή αυγή.
Μπρρ … μπρρ, πίσω στο μαντρί γιατί νύχτωσε.

Το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζει ο Σαμαροβενιζέλος προέκυψε επειδή για το 2013 …“κατόρθωσαν” (γκουχ γκουχ, πνίγηκα!) να έχουν περισσότερα έσοδα και λιγότερα έξοδα.

Πως επιτυγχάνεται αυτό; Πολύ απλά σταματάς να πληρώνεις τα χρέη σου ενώ ταυτόχρονα το μόνο που κάνεις είναι να μαζεύεις φόρους. Το ότι θα κληθούν οι επόμενοι να πληρώσουν τα δικά σου … “πλεονάσματα” προφανώς και δεν σε ενδιαφέρει. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να καταγγέλλεις τους προηγούμενους πως συσσώρευσαν χρέη δεκαετιών που καλείσαι εσύ να πληρώσεις. Όταν εσύ κάνεις ακριβώς το ίδιο στους επόμενους τότε αυτό λέγεται πρωτογενές πλεόνασμα.
Να ομολογήσω εξαρχής πως ποτέ μου δεν πήρα διακρίσεις στη Μαθηματική Εταιρεία. Για το λόγο αυτό παρακαλώ να μου συγχωρέσουν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι της Μέρκελ την αφελή μου τοποθέτηση.

Έχω την εντύπωση πως όταν στραγγίζεις τον ελληνικό λαό και τον βάζεις να πληρώνει όποιο απίθανο γαμωχαράτσι σου κα#λώνει, είτε αυτός είναι εργάτης, είτε υπάλληλος, αγρότης, άνεργος, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης, συνταξιούχος… (εξαιρούνται όσοι σε αυτή τη χώρα έχουν λεφτά), τότε δεν μπορείς να υπερηφανεύεσαι πως δημιουργείς πλεονάσματα.

Η δική μου, μαλακισμένη για εσάς λογική, λέει πως πλεονάσματα δημιουργούνται όταν γίνονται επενδύσεις, ανοίγουν εργοστάσια, δουλεύει κόσμος και δεν τον επιδοτείς με φιλοδωρήματα του ΟΑΕΔ, παράγεται νέο χρήμα, γίνονται εξαγωγές και εισροή συναλλάγματος. Όταν ανοίγεις τους ξένους κουμπαράδες και κατάσχεις όσα θέλεις επειδή απλά μπορείς, όταν το μόνο που κάνεις είναι να γυρίζεις γύρω γύρω τα ίδια χαρτονομίσματα, δεν μπορείς να υπερηφανεύεσαι για πλεονάσματα. 

Αν είναι να παίρνεις από εμένα ένα 500ρικο και να το δίνεις στον χαμηλοσυνταξιούχο πατέρα μου για να μου καμώνεσαι πως αντικαθιστάς τις αδικίες, άντε και γαμήσου. Μπορούσα να του το δώσω κι εγώ που δεν ζητάω ψήφους. Να μου έχει εμένα υποχρέωση!


Οι υπάλληλοι του Αλαφούζου είναι αυτοί που ανέκαθεν πλειοδοτούσαν την κυβέρνηση της συμφοράς. Μετά την προχθεσινή παπάρα με τους 100.000 που θα βρουν δουλειά στην ‘επένδυση’ του Λάτση στο Ελληνικό, ο Σκάι-διάολο ξαναχτυπά.
Μάλλον θα πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, αλλά τουλάχιστον γελάσαμε βρε Αυτιά με τις εξυπνάδες που γράφουν κάτω από τη φάτσα σου. Αλλά και εσύ που κοιτάς συνέχεια το μόνιτορ δεν είπες λέξη. Για Αυτιά σε είχα, όχι για γκαβό!

Όποιος νομίζει ότι του κάνω πλάκα ή είναι προϊόν μοντάζ δεν έχει παρά να μπει στην ιστοσελίδα του Skai.gr, στην ενότητα ‘Ειδήσεις’ και να αναζητήσει την εκπομπή “Magazino” της 19/3/2014. Στο 4:50 ο Αυτιάς μιλάει για πλεόνασμα 950 εκατ. και ο τύπος στο κοντρόλ καταλαβαίνει …δισεκατομμύρια!
Επειδή το χρέος μας έφτασε αισίως τα 337 δισ. και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Σκάι-διάολο το πλεόνασμα τα 950 δισ., ο Σκάι-διάολο όχι μόνο κατάφερε να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν χρωστάει τίποτα, αλλά και να μας περισσεύει μια εξακοσαρού να μοιραστούμε!

Με μια διαίρεση αναλογούν στη δική μου οικογένεια περί τα 280 χιλιάρικα.

Από πού εισπράττω;;;

πηγή

Σχόλια