ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Πανηγυρικό είναι το κλίμα που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία και το Mega μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, έπειτα από 6 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων που θα ζήλευε ακόμα και η πιο hardcore γερμανική τσόντα.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ....
φανερά εξαντλημένος από τις διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα αγγίζει τα 3 δις ευρώ, ενώ, αμέσως μετά τη ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ, διαβεβαίωσε ότι 500 εκατομμύρια από αυτά τα λεφτά θα κατευθυνθούν στους ένστολους και σε ευπαθείς ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να μοιράσει το επίδομα προς τους ένστολους κοντά στις Απόκριες αλλά τελικά το ανέβαλε για το Μάιο, αφού οι Έλληνες είναι εντελώς καθυστερημένοι και υπήρχε κίνδυνος να πηγαίνουν στις εφορίες ντυμένοι Ζορό και Κοκκινοσκουφίτσες και να ζητάνε τα λεφτά τους.

Το πρωτογενές πλεόνασμα θα μοιραστεί το Μάιο και συγκεκριμένα την ημέρα των ευρωεκλογών, γιατί οι Έλληνες είναι πολύ καλοκαιρινοί τύποι και υπάρχει κίνδυνος να μην πατήσουν το πόδι τους στα εκλογικά κέντρα αλλά να προτιμήσουν τις παραλίες, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες και σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας και το πρωτογενές πλεόνασμα να παραδίδεται μαζί με την ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς αποσαφήνισε ότι “Αυτή τη φορά δε θα είναι σαν τις προηγούμενες 352 φορές. Αυτή τη φορά δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ από την ανακούφιση στις ασφαλιστικές εισφορές οι εργαζόμενοι θα εξοικονομούν 6 ευρώ το μήνα για να αγοράζουν χωρίς άγχος τις αγαπημένες τους τσίχλες.”

Ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας τις δηλώσεις που έκανε από την ταράτσα του Υπουργείου Οικονομικών, αποκάλυψε τη μυστική συνταγή του success story λέγοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα προέκυψε έπειτα από προσεκτικά σχεδιασμένο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, απολύσεις, μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων, μίζες, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, αυξήσεις τιμολογίων και ξεπούλημα ορυκτού πλούτου που σε συνδυασμό με την κρατική βία και τις αυτοκτονίες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός σε μια κρίση αυτογνωσίας πήδηξε στο κενό, οπότε ευτυχώς που υπάρχουν και οι καθαρίστριες που διαδηλώνουν κάθε μέρα έξω από το Υπουργείο για να τον μαζέψουν με τις σφουγγαρίστρες.

Να ζήσουμε να τον ξεχάσουμε.

by To Skouliki Tom

(Aνήθικο δίδαγμα: Στις εκπληκτικές δηλώσεις αυτής της εβδομάδας έρχονται να προστεθούν και οι απαντήσεις της Ρένας Δούρου σε συνέντευξη που έδωσε στο Αγιορείτικο Βήμα. Η Ρένα Δούρου. Στο Αγιορείτικο. Ανάμεσα σε άλλα ωραία είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα προβεί σε διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Το τρολάρισμα είναι εκεί έξω.)

Σχόλια