Σοκ: Η κυβέρνηση του Ιράκ θα επιτρέπει στους άντρες να παντρεύονται κορίτσια 9 ετών!

Ενδεχομένως και μικρότερα αφού η πρόταση του κυβερνητικού σχηματισμού δεν έχει ορίσει κατώτατο όριο ηλικίας!

Σάλος αναμένεται να προκληθεί από την απόφαση της κυβέρνησης του ....
Ιράκ να νομιμοποιήσει τους γάμους παιδιών που είναι μικρότερα από 9 χρόνων!

Όπως μεταδίδει η βρετανική Telegraph, είναι η Βουλή του Ιράκ φαίνεται έτοιμη να υπερψηφίσει την πρόταση του κυβερνητικού επιτελείου που κατατροπώνει τα δικαιώματα των γυναικών. Μάλιστα, η τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου συνιστά μία προσπάθεια του κυβερνητικού σχηματισμού να προσελκύσει την στήριξη των Σιιτών μουσουλμάνων στις εκλογές της 30ης Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος καθιστά νόμιμους τους γάμους ενηλίκων, χωρίς γονική συναίνεση, αλλά και ανηλίκων κοριτσιών από 15 ετών και πάνω με την σύμφωνη γνώμη ενός κηδεμόνα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός του Ιράκ, Ayad Allawi, προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εφαρμογή του νέου νόμου θα οδηγήσει σε εκμετάλλευση των γυναικών: «Επιτρέπει στα κορίτσια να παντρεύονται από τα εννέα τους χρόνια, ίσως και νεότερα», σημείωσε.

Σημειώνεται πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει ορίσει κατώτατο επιτρεπτό όριο ηλικίας γάμου για τις γυναίκες και ήδη έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από ακτιβιστές και διεθνείς οργανισμούς που μιλούν για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η γνωστή ακτιβίστρια, Hanaa Edwar, που διαμαρτύρεται για την εφαρμογή της απάνθρωπης νομοθεσίας λέγοντας: «Θα μετατρέψει τις γυναίκες σε εργαλεία για σεξουαλική απόλαυση. Διαγράφει όλα τα δικαιώματά τους».

πηγή

Σχόλια