Ἡ καταγραφὴ παρανομίας ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ἀλλὰ ἡ Δωροδοκία ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ!!!

Ο γελοίος νόμος για τις …κρυφές κάμερες πέρασε το 2008…
Επί Καραμανλή.

Τον πέρασε ο Χατζηγάκης, εγγονός του Βενιζελικού Γερουσιαστή Χατζηγάκη, με αφορμή την ….
υπόθεση Ζαχόπουλου.

Έτριβαν τα χέρια τους οι φακελλάκηδες…
Διότι  η καταγραφή με κρυφή κάμερα ήταν ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ …ενώ η λήψη ΜΙΖΑΣ, μέχρι 73.000 ευρώ ήταν ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ!

Δηλαδή αν κατέγραφες έναν βουλευτή να ΔΩΡΟΔΟΚΕΙΤΑΙ εσύ πήγαινες στην φυλακή κι αυτός διακοπές στην …Χαβάη!!!


Από το ΕΘΝΟΣ

Κακούργημα η κρυφή κάμερα

Με κάθειρξη έως 10 ετών θα τιμωρείται η τηλεφωνική υποκλοπή ή η βιντεοσκόπηση. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείται τέτοιο υλικό ως αποδεικτικό στοιχείο σε ανάκριση – δίκες

Κακούργημα θα αποτελεί στο εξής η υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας ή η καταγραφή κάποιου με «κρυφή κάμερα», επισύροντας ποινή κάθειρξης έως 10 ετών, ενώ ταυτόχρονα θα απαγορεύεται για πρώτη φορά να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο υλικό ως αποδεικτικό στοιχείο στην ανάκριση ή στις δίκες.

Με «σκουριασμένα» αντανακλαστικά και αφού αρχειοθετήθηκαν οι έρευνες για τις υποκλοπές, η κυβέρνηση μετατρέπει επιτέλους το αδίκημα σε κακούργημα, αφού είχε αρνηθεί επίμονα να το κάνει κατά την αρχική παρουσίαση του σχετικού νομοσχεδίου τον περασμένο Ιούλιο.

Ομως, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου, το ροζ DVD που κατέγραψε «κρυφή κάμερα», αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν (μεταξύ του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου, μεταξύ δημοσιογράφων κ.λπ.), η κυβέρνηση παίρνει νομοθετικά μέτρα που σταματούν τη χρήση της «κρυφής κάμερας», την καταγραφή συνομιλιών κ.λπ., καθώς θα υπάρχει απειλή επιβολής 10ετούς κάθειρξης.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που δημοσιοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, το σχετικό υλικό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε καν από τα δικαστήρια ως αποδεικτικό μέσο, αφού καταργείται η διάταξη του Ποινικού Κώδικα που επέτρεπε να χρησιμοποιηθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις ένα τέτοιο υλικό, εφόσον μόνον έτσι (σ.σ.: με την καταγραφή) μπορούσε να διαφυλαχθεί ένα δικαιολογημένο συμφέρον.

Η νομολογία
Η νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων είχε επανειλημμένα δεχθεί ότι ένα τέτοιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνον ενώπιον δικαστικής Αρχής και εφόσον με αυτό μπορούσε να αποδειχθεί ένα σοβαρό κακούργημα ή, αντίθετα, η αθωότητα ενός κατηγορουμένου.

Τώρα η κυβέρνηση, προσπερνώντας τη νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων, αντί να αποτρέψει ή να τιμωρήσει βαρύτερα τη δημοσιοποίηση ενός τέτοιου υλικού, απαγορεύει ολοκληρωτικά την αξιοποίησή του από τις δικαστικές Αρχές, γεγονός που θα δυσχεράνει σε πολλές περιπτώσεις τη διαλεύκανση σοβαρών υποθέσεων ή θα εμποδίσει έναν κατηγορούμενο να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Με την κυβερνητική ρύθμιση αναμένεται επίσης να καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση Ζαχόπουλου, όπως το επίμαχο DVD, η συνομιλία Τριανταφυλλόπουλου – Κουκοδήμου κ.λπ. Μέχρι σήμερα οι δικαστικές Αρχές προσπαθούσαν να μη λαμβάνουν υπόψη τους υλικό υποκλοπής (όπως π.χ. στις έρευνες για το παραδικαστικό κύκλωμα), αλλά να στηρίζουν σε άλλα στοιχεία τα κατηγορητήρια. Τώρα αποκλείεται παντελώς η χρήση τους για αποδεικτικούς λόγους.

Ο Σ. Χατζηγάκης έστειλε και επιστολή στον εισαγγελέα ΑΠ Γ. Σανιδά για να αντιμετωπίζεται το φαινόμενο ανομίας (αθέμιτες μαγνητοφωνήσεις – μαγνητοσκοπήσεις) με αυστηρό τρόπο.

Αν και η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα μέτρα αυτά προωθούνται «εν όψει της γενικευμένης εσχάτως και χωρίς όρια απόκτησης και χρήσης αθέμιτων μαγνητοφωνήσεων – μαγνητοσκοπήσεων με δημοσιοποίησή τους στα ΜΜΕ», εν τούτοις ο υπουργός υποστήριξε ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν γίνεται με αφορμή την ιστορία Ζαχόπουλου.

Δικαιολόγησε δε τη νομοθετική πρωτοβουλία του λέγοντας ότι αφού το υπουργείο «πήρε μέτρα για την περιφρούρηση και θωράκιση του δημόσιου χώρου και του κοινωνικού δικαιώματος» (σ.σ.: τις κάμερες που καταγράφουν τις διαδηλώσεις), ήρθε η ώρα να θωρακιστούν τα ιδιωτικά δικαιώματα, η ιδιωτική ζωή, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ώστε παράνομο υλικό να μην αποτελεί αντικείμενο δικαστικής κρίσης»…

Ο καλά κρυμμένος νόμος που καθιστά σε ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ την ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ στους υπόχρεους κατάθεσης ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ..
Δηλαδή βουλευτές, δικαστές κλπ.

Ψάξτε να βρείτε άρθρα για το θέμα..
Πρωτοσέλιδα και διαμαρτυρίες…
ΠΟΥΘΕΝΑ!
ministry of justice

Ενώ με το πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο …γίνονται πλημμελήματα και οι μίζες 120.000 ευρώ…και βάλε… 

Εξαιρούνται λέει οι ΜΙΖΕΣ που δεν υπόκεινται στα καθήκοντα του μιζαδόρου!!!

πηγή

Σχόλια