Χαϊκάλη όταν μιλάς στο BHMA FM δεν μιλάς σε δημοσιογράφους..αλλά σε υπάλληλους του Ψυχάρη

Ακούστε πρώτα το ηχητικό…..

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΗΧΗΤΙΚΟ

και μετά διαβάστε τους υπαλληλους του Ψυχάρη …

TO LINK ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ 14’30″ (ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)....


''Αιχμές Χαϊκάλη κατά Καμένου: «Αν τα ποσοστά μας είναι κάτω του 11%, που θα είναι…''

http://www.tanea.gr/news/ekloges2014/article/5122056/boles-xaikalh-kata-kamenoy-an-ta-pososta-mas-einai-katw-toy-11-poy-den-tha-einai/

ΣΤΙΣ 10’00″ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ :

“Ο Χαϊκάλης «μάζεψε» τις αιχμές κατά Καμμένου”

TA NEA

Θέμα ηγεσίας στους Ανεξάρτητους Ελληνες έθεσε εμμέσως πλην σαφώς, μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Παύλος Χαϊκάλης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o βουλευτής των ΑΝΕΛ υπενθύμισε πως ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος «έχει θέσει ένα ζήτημα ότι αν δεν πιάσουμε ένα ποσοστό των εκλογών του Μαΐου θα καλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να κάνουμε συζήτηση και να βάλει και το θέμα αλλαγής ηγεσίας».

Πάντως αργά το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Χαικάλης έκανε την ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση: «Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβήτησα ούτε αμφισβητώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο με τον οποίο συντάσσομαι σε κοινή πορεία για ένα θετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, ούτε έθεσα ποτέ θέμα ηγεσίας»

Στη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο, Γιώργο Παπαχρήστο και Βασίλη Χιώτη, ο Παύλος Χαϊκάλης είπε κατ΄αρχάς ότι η αποτίμηση των εκλογών για τους ΑΝΕΛ θα φανεί ουσιαστικά στην προσεχή Κυριακή. «Μπορεί να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας, μπορεί να χάσουμε το αποτέλεσμα και θα δούμε τι θα αποφασίσει ο κόσμος, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, μάλλον μπερδεμένος μου φαίνεται και δεν ξέρει τι θέλει να κάνει. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ούτε η ΝΔ κέρδισε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος επιφυλάχτηκε να απαντήσει ως προς το ποιον θα στηρίξει στον β’ γύρο των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής, τη Ρένα Δούρου ή τον Γιάννη Σγουρό.

«Δεν μπορώ να πω σε αυτούς τους ανθρώπους να πάνε και να κάνουν κάτι. Ξέρουν τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας και ό,τι πιστεύει ο καθένας ας κάνει. Αν δώσω γραμμή για κάποιον, είναι σαν να πιστεύω ότι είναι πρόβατα» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ωστόσο προσέθεσε πως ο ίδιος είναι από αυτούς που έχουν πει ότι δεν μπορεί να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές».

«Δεν αισθάνομαι ότι αύριο αν πέσει η περιφέρεια πέσει στα χέρια της κυρίας Δούρου θα επέλθει μια αλλαγή. Μπορεί να είναι καλύτερα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αλλά δεν μπορώ να το πω. Ούτε στους ψηφοφόρους που έχουν παλέψει για άλλα πράγματα να τους πω “πήγαινε να ψηφίσεις το Σγουρό ή τη Δούρου”. Ο Σγουρός είναι δοκιμασμένος ως νομάρχης 12 χρόνια και η Δούρου πάει να μπει τώρα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορεί να είναι και ικανή να αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως και εγώ δεν θα ήμουν και γι’ αυτό είχα βάλει στο λεξιλόγιό μου τη διεκδίκηση πραγμάτων. Εκείνη, όμως, όχι. Και δεν ξέρω πώς θα πάνε τα πράγματα. Αν υπάρχει μια διεκδίκηση και αποσαφηνιστούν πράγματα, ναι, θα αλλάξει και να πω ότι πάμε προς τα εκεί. Αλλά αυτό δεν έχει διευκρινιστεί ως τώρα. Δεν με έχει πείσει προσωπικά» σχολίασε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Στη συνέχεια πάντως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μίλησε για λάθη που έχουν γίνει στο κόμμα του και στην ανάγκη για αυτοκριτική από όλους: «Ο πρόεδρος έχει θέσει ένα ζήτημα ότι αν δεν πιάσουμε ένα ποσοστό των εκλογών του Μαΐου θα καλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να κάνουμε συζήτηση και να βάλει και το θέμα αλλαγής ηγεσίας. Εγώ θεωρώ ότι πριν φτάσουμε στο σημείο να καταδικάσουμε τον πρόεδρο, πρέπει καθένας να καταδικάσει τον εαυτό του, διότι αν έχουμε κάνει λάθη, τα έχουμε κάνει όλοι μας. Πρέπει να δούμε και τα λάθη της οργάνωσης του κόμματος, διότι μέσα στο κόμμα υπάρχουν λάθη που πρέπει να έχουν συμβεί. Αυτό έχει περισσότερη σημασία και πρέπει να δούμε γιατί δεν έχουν περάσει οι θέσεις μας στον κόσμο και να κάνουμε μια ουσιαστική αυτοκριτική».


Ως προς το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας ο Παύλος Χαϊκάλης είπε: «Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις πρόεδρο έτσι. Πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική, να την τεκμηριώσουμε ουσιαστικά και να τη βάλουμε μέσα σε κάποια πλαίσια, αν όντως είναι ευθύνη του προέδρου ή των οργάνων. Και αν είναι ευθύνη του προέδρου ή των οργάνων, αν μπορεί κάτι να αλλάξει και πώς μπορεί να προχωρήσει (το κόμμα). Μην προκαταλαμβάνουμε κάτι πριν γίνει και να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα δεν θα είναι στο 11%. Γιατί δεν μου άρεσε ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου…» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

πηγή