ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ – Συλλήψεις ισλαμιστών δολοφόνων – είχαν στρατολογηθεί σε τζαμιά!

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Επτά τζιχαντιστές Γαλλικής υπηκόοτητας συνελήφθησαν σε τρεις ευαίσθητες γειτονιές του Στρασβούργου (Meneau), σχεδόν δυο μήνες μετά την επιστροφή τους από ....
τη Συρία. Στο οικογενειακό τους περιβάλλον είχαν δικαιολογήσει την απουσία τους ως μια ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό. Η ιστορία τους δεν έπεισε την εισαγγελία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο Παρίσι που εξέδωσε ένταλμα σύλληψής τους. Βαρύνονται για συμμετοχή σε εγληματική οργάνωση που σχετίζεται με τρομοκρατία. Την Παρασκευή προφυλακίστηκαν.


Σύμφωνα με πηγή που παρακολουθεί στενά την υπόθεση, οι νομικές αρχές στοχεύουν επίσης στον εντοπισμό του 29χρονου Mourad Fares από την Λυόν ο οποίος εικάζεται ότι είναι ένας σημαντικός «διαμεσολαβητής» για τους υποψήφιους Τζιχαντιστές. Προσλαμβάνει Γαλλους μέσω των κοινωνικών δικτύων και βρίσκεται στη Συρία. Θεωρείται υπεύθυνος εκτος της ομάδας του Στρασβούργου, και για τη στρατολόγηση των δύο νεαρών αδερφών από την Τουλούζη.

οι δυο αυτόχθονες εξισλαμισμένοι Γάλλοι Τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στη Συρία

Οι πέντε ύποπτοι έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο ενώ οι άλλοι δύο έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για αδικήματα κλοπής. Οι ύποπτοι ηλικίας 23 έως 25 είναι μέλη μιας ομάδας 12 ατόμων που έφυγαν για τη Συρία τον Δεκέμβριο του 2013. Η αναχώρησή τους πυροδότησε την απαρχή μιας κινητοποίησης κατά της « κατήχησης για Ιερό Πόλεμο ” σε αυτήν την περιοχή νότια του Στρασβούργου.

Από τις συλλήψεις στο Στρασβούργο

Πρόσφατα έχει δοθεί πράσινο τηλεφωνικό νούμερο από το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλην την επικράτεια ώστε να καταγγέλλονται οι ύποπτοι φυγής για Τζιχάντ.
Η έρευνα που διεξάγεται από την δικαστή της Αντιτρομοκρατικής Laurence Le Vert, μάλλον δεν θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα που βασανίζει μια ολόκληρη χώρα: Πως είναι δυνατόν 700 Γάλλοι , νεαροί μουσουλμάνοι αλλά και κάποιοι εξισλαμισμένοι (όπως τα 2 αδέρφια από την Τουλούζη που σκοτώθηκαν) να εγκαταλείπουν συγγενείς και φίλους για να εμπλακούν στον πόλεμο της Συρίας που δεν είναι καν ο τόπος μιας μακρινής καταγωγής τους;πηγή