Εντολή στο Αεροπλανοφόρο «USS George HW Bush» να σπεύσει στον Κόλπο συνοδεία πολεμικών!

WASHINGTON (NNS) – Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ έδωσε εντολή ένα από τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ να κατευθυνθεί στον Περσικό Κόλπο, προκειμένου να είναι έτοιμο σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον αποφασίσει μια ....
στρατιωτική επιχείρηση για να αντιμετωπιστεί η κρίση στο Ιράκ, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

«Η εντολή για την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου θα επιτρέψει στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να διαθέτει περισσότερη ευελιξία, αν κριθεί απαραίτητη μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσουμε ζωές Αμερικανών, πολιτών ή τα συμφέροντά μας στο Ιράκ», σημείωσε το Πεντάγωνο. (Σε απλά Ελληνικά έδωσε το Ο.Κ για πυρά )
Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush θα συνοδεύεται από κατευθυνόμενων βλημάτων USS Philippine Sea (CG 58) και κατευθυνόμενων πυραύλων αντιτορπιλικό USS Truxtun (DDG 103).
Τα τρία πλοία που παρέμεναν στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, αναχώρησαν σήμερα και αναμένεται να φθάσουν απόψε στον Περσικό Κόλπο.
Το USS George H.W. Bush είχε αποπλεύσει από τη ναυτική βάση του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, στις ανατολικές ΗΠΑ, το Φεβρουάριο και έκτοτε περιπολούσε στη Μέση Ανατολή.
Η Αμερικανική ναυτική παρουσία στον Περσικό Κόλπο συνεχίζει να στηρίζει μακροχρόνια δεσμεύσεις μας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

πηγή