Αίσχος και κατάντια!!! Η κυβέρνηση κλείνει μέχρι και τα καφενεία στα χωριά

Καμία διαφυγή για τους Έλληνες που ούτε στα χωριά τους δεν θα μπορούν να πάνε. Η κυβέρνηση με περισσό θράσος βάζει οριστική «ταφόπλακα» στην....
ελληνική επαρχία που τα τελευταία χρόνια βαριανασαίνει από τις μνημονιακές πολιτικές. 


Ούτε τα λιγοστά καφενεία και παντοπωλεία που έχουν απομείνει και εξυπηρετούν τους Έλληνες πολίτες της υπαίθρου δεν γλυτώνουν από την καταστροφική «αριστερή» πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην πλήξει τα μεγάλα συμφέροντα, χτυπώντας χωρίς έλεος τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που μετά βίας επιβιώνουν.



Πλέον, με το ασφαλιστικό έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου εκατοντάδες επιχειρήσεις της επαρχίας καταδικάζονται σε αργό και βασανιστικό «θάνατο», καθώς αίρεται το καθεστώς προστασίας για τις περιοχές εκείνες και οι μικροεπιχειρηματίες που ασφαλίζονταν έως τώρα στον ΟΓΑ μεταφέρονται με τον νέο σχεδιασμό στον ΟΑΕΕ.



Αυτό σημαίνει ότι οι μικροεπιχειρηματίες που ήδη είχαν οφειλές και προσπαθούναν να επιβιώσουν από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, πλέον επιβαρύνονται με νέες διπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλουν.



Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το protinews.gr τα καταστήματα στα χωριά κάτω των 2000 κατοίκων (τα γνωστά καφενεία-παντοπωλεία) πλήρωναν μέχρι σήμερα εισφορές 752,13 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα θα πληρώνουν 586 ευρώ επί 12 μήνες επί 0,70 επί 27,2% = 1338,9!



Ουσιαστικά δηλαδή, διπλασιάζονται οι εισφορές, «σφίγγοντας» τη θηλιά στο λαιμό των ανθρώπων της υπαίθρου.



Τι θα γίνει στα 150 χωριά της Ηλείας



Η Ηλεία, είναι από τους νομούς που οι ιδιοκτήτες των καφενείων στα χωριά θα υποστούν αυτόν τον αργό και μαρτυρικό «θάνατο» που τελικά θα τους οδηγήσει στην ανεργία μιας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους. Στο νομό μας υπάρχουν πάνω από 200 πόλεις – χωριά και οικισμοί. Με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις του νομού, ένας αριθμός που ξεπερνά τους 150 είναι δημοτικές κοινότητες κάτω των 2 χιλιάδων κατοίκων, στις οποίες λειτουργούν καφενεία – παντοπωλεία. Οι ιδιοκτήτες με την αλλαγή του ασφαλιστικού τους κλάδου – από ΟΓΑ σε ΟΑΕΕ – θα πρέπει τώρα να πληρώσουν 1338 ευρώ το χρόνο. Χρήματα που σίγουρα δεν υπάρχουν αλλά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξοικονομήσουν από την καθημερινή τους ασχολία.



Αποτέλεσμα είναι τα καφενεία να κλείσουν και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων να οδηγηθεί στην ανεργία. Να σημειωθεί πως πριν από 7 περίπου χρόνια, υπήρξε μια προσπάθεια της τότε Κυβέρνησης να περάσει σχετική τροπολογία η οποία όμως ακυρώθηκε ύστερα από πίεση που άσκησαν οι λεγόμενοι «βουλευτές της επαρχίας».



Η κόντρα στη Βουλή



Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Κατρούγκαλο εξηγήσεις.



Υπενθύμισε μάλιστα ότι το ίδιο ζήτημα είχε τεθεί ξανά από την τρόικα και το 2013 αλλά τότε δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.



Σε ανάλογους τόνους ήταν και η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος προκάλεσε τον υπουργό Εργασίας «Για πείτε μας, πόσα λεφτά είναι αυτό που καταργείτε, για να καταλάβουμε την κοινωνική σας ευαισθησία ως Αριστεροί που είσαστε».



Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ο οποίος απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κανενός συναδέλφου από την κυβέρνηση που θα πάνε στα χωριά τους και να ξέρουν ότι ο καφετζής και ο περιπτεράς του χωριού κάτω από 2.000 κατοίκους, η δική του υποτιθέμενη αριστερή Κυβέρνηση, εκεί που ήταν προστατευόμενος ασφαλιστικά μέσω του ΟΓΑ, να πηγαίνει στον "καιάδα" του νέου ασφαλιστικού συστήματος».

πηγή



Σχόλια