«Βράζει» το σίδερο στη Συρία: Κινεζικά πολεμικά σπεύδουν στην Ταρτούς – Σε ρωσο-κινεζικό κλοιό ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Η ενεργοποίηση του συμφώνου αμυντικής συμμαχίας Ρώσων και Κινέζων τέθηκε σε πλήρη ισχύ από Κρεμλίνο και....
Πεκίνο κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με αφορμή την Συρία και την επικείμενη αμερικανική επίθεση μέσω ΝΑΤΟ.

Κινεζική ναυτική μοίρα έρχεται πλέοντας πάση  δυνάμει στη Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο των … «κοινών ασκήσεων» με τις μονάδες επιφανείας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που έρχονται από την Μαύρη Θάλασσα, αλλά και πολεμικά πλοία που είναι ήδη στην Μεσόγειο .

Το Πεκίνο έδωσε εντολή στα κινεζικά πολεμικά  πλοία να ελλιμενιστούν  στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς σε περίπτωση πιθανής αμερικανικής επίθεσης στη Συρία.

Την ίδια στιγμή Ιρανός αξιωματούχος που είναι στην Δαμασκό μαζί με ανώτατους Ιρανούς αξιωματικούς αφού επισκέφθηκε τους ομοεθνείς του τραυματίες από την ισραηλινή επίθεση κατά της Συρίας στην βάση Τ4 στη Χομς, ανέφερε ότι  οι  στρατηγικοί πύραυλοι του Ιράν έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο .

Το ισραηλινό γενικό επιτελείο έχει κλείσει  τον εναέριο χώρο  πάνω από τα βόρεια σύνορα ενεργοποιώντας το περίφημο IRON DOME . Τα ΜΜΕ  Λιβάνου και Ιράν ανακοίνωσαν  ότι οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι  και οι πύραυλοι της  Χεσμπολάχ ήδη  στοχεύουν το Β.Ισραήλ,.,

Οι Ιρανοί «φωνάζουν » οργισμένοι ότι είναι σε θέση να εξουδετερώσουν ε τις Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή, και το Ισραήλ.

Η παγκόσμια ειρήνη, περισσότερο ή λιγότερο ευρίσκεται σε  μια ισορροπία τρόμου ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικά μπλοκ , ενώ η  ψευδαίσθηση της παγκοσμιοποίησης διαλύεται παταγωδώς μετά από επτά δεκαετίες μετά το τέλος του τελευταίου μεγάλου παγκόσμιο πόλεμο του 1939-1945 .

Η παρουσία πλέον του κινεζικού ναυτικού στη Συρία είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας σοβαρής στρατιωτικο-πολιτικής συμμαχίας , η οποία θα αλλάξει το γεωπολιτικό γίγνεσθαι όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ρωσία και Κίνα έχουν κοινά τεράστια συμφέροντα στη Μέση Ανατολή,και ειδικά στην Συρία λόγω της ανοικοδόμησης της χώρας με σκοπό να διέλθει ο αγωγός φυσικού αερίου από το ιρανικό τεράστιο κοίτασμα Pars , ο οποίος θα καταλήγει σε συριακό λιμάνι …πιθανότατα της Ταρτούς .

Αυτή η συμμαχία αφού επέμβει με τρόπο εντυπωσιακό στην Συρία κάνοντας ταυτόχρονα και μια επίδειξη δυνάμεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, στην ουσία όμως δεν θα σταματήσει εκεί και θα συνεχίσει το «έργο της» θέλοντας να εδραιώσει τα συμφέροντα των χωρών αυτών,  στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, και την βόρεια  Αφρική από τον ενεργειακό τομέα έως το εμπόριο και την πολιτική .

Η σχηματοποίηση ενός αντιπάλου δέους απέναντι στην  δύση και το ΝΑΤΟ θα αλλάξει άρδην το παγκόσμιο χάρτη,  και θα φέρει αντιμέτωπους δύο κόσμους. Αυτόν που ευρίσκεται στην «δύση του» δηλαδή το ΝΑΤΟ,  και της νέας « Ανατολικής συμμαχίας» που προέρχεται από χώρες που ευρίσκονται σε συνεχή άνοδο σε όλους τους τομείς.


Έτσι συνέβαινε πάντοτε στην ανθρώπινη ιστορία , η αναδυόμενη δύναμη συγκρούονταν πάντα με την καταρρέουσα , δημιουργώντας αναταράξεις με  μεγάλους και πολύχρονους πολέμους με χιλιάδες θύματα.

πηγή

Σχόλια