Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ευθεία πολεμική απειλή κατά της Μόσχας από Τραμπ: «Ετοιμάσου Ρωσία, έρχονται ωραίοι και έξυπνοι πύραυλοι» – Κάποιος να του κλείσει το τουίτερ επειγόντως…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter για την κρίση στη Συρία: «Ετοιμάσου Ρωσία», πύραυλοι....
«θα (αρχίσουν να) έρχονται». Η Ρωσία δεν πρέπει να «είναι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!».

Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!


Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σχετικά με το συριακό ζήτημα κλιμακώνεται πλέον επικίνδυνα: η Μόσχα, που υποστηρίζει τη Δαμασκό, αντέταξε χθες Τρίτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας το βέτο της σ’ ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.
Όμως από την άλλη πλευρά, οι Δυτικοί, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά τους αφού είχαν ήδη διατυπώσει με σαφήνεια την απειλή για στρατιωτικά αντίποινα.
(Οι πιθανοί στρατιωτικοί στόχοι που μπορεί να πληγούν από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τον Guardian)
Νωρίτερα, οι Ρώσοι προειδοπόιησαν πώς αν χτυπήσουν στόχους στη Συρία και στραφούν κατά του Άσαντ τότε θα απαντήσουν και θα βυθίσουν αμερικανικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ πάντως μαζί με την Βρετανία και την Γαλλία φέρονται αποφασισμένες να εκτοξεύουν πυραύλους cruise και να κάνουν αεροπορικές προσβολές σε στόχους που έχουν ήδη επιλέξει.
Η ομάδα κρούσης του USS Harry S. Truman σε θέση μάχης

Σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ απέστειλαν την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στις περιοχές που περιπολεί ο 5ος και ο 6ος Στόλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, το οποίο μεταφέρει περίπου 6.500 ναύτες, συνδεύουν τα πολεμικά πλοία USS Forrest Sherman, USS Farragut, USS Bulkeley, και USS Arleigh Burke, καθώς και το καταδρομικό USS Normandy.

«Κατάσταση συναγερμού»

Ο διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), στον οποίο δόθηκε εντολή να διεξαγάγει έρευνες σχετικά με τη φερόμενη επίθεση, αλλά ο οποίος δεν έχει την ευθύνη να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους, ανακοίνωσε χθες την αποστολή, «σε λίγο», μιας ομάδας στη Συρία για να ρίξει φως σ’ αυτό που συνέβη στην Ντούμα.

Σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη, τους διασώστες που επιχειρούν στις περιοχές των ανταρτών, και την ιατρική μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία, περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σ’ αυτό το ύστατο προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, στις πύλες της Δαμασκού, ενώ περισσότεροι από 500 τραυματίες χρειάσθηκαν περίθαλψη, κυρίως για «αναπνευστικές δυσκολίες».

Ο ΟΑΧΟ προσκλήθηκε από τη Δαμασκό που, όπως η Μόσχα, αρνείται πως έγινε μια τέτοια χημική επίθεση. Σύμφωνα με διπλωμάτες, αυτό μπορεί να επιτρέψει στη συριακή εξουσία να καθυστερήσει ενδεχόμενα δυτικά πλήγματα.




Δηλώστε ότι σας αρέσει αυτό το Tweet

Σας αρέσει αυτό το Tweet;

@realDonaldTrump
Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!

Σχόλια