Εικόνες που εκθέτουν το Πεντάγωνο: Σοβιετικά συστήματα απέκρουσαν την επίθεση – Θα “διαβεί τον Ρουβίκωνα” ο N. Τραμπ – Οι ΗΠΑ έτοιμες να “ξανατραβήξουν πιστόλι”

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι Γάλλοι και οι Βρετανοί σύμμαχοί του εκτιμούν πως πέτυχαν οι βομβαρδισμοί τους εναντίον της Συρίας του Μπασάρ αλ-Άσαντ που....
κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα, με την Ουάσινγκτον να δηλώνει πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέες επιδρομές σε περίπτωση υποτροπής εκ μέρους της Δαμασκού, παρά την οργή της Μόσχας, η οποία καταγγέλλει μια «επίθεση».

Έπειτα απ’ αυτή την «περιορισμένη» στρατιωτική επιχείρηση που είχε στόχο τρεις εγκαταστάσεις που συνδέονται με το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων και δεν προκάλεσε θύματα, σύμφωνα με τους Δυτικούς, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία σκοπεύουν να επιστρέψουν στη διπλωματία. Χθες Σάββατο το βράδυ παρουσίασαν στους 12 εταίρους τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα νέο σχέδιο απόφασης για τη Συρία που αναμένεται να συζητηθεί από αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Το κείμενο αυτό περιέχει περισσότερες πλευρές -χημική, ανθρωπιστική και πολιτική- και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού έρευνας για τη χρήση χημικών όπλωνΤο κείμενο αυτό περιέχει περισσότερες πλευρές -χημική, ανθρωπιστική και πολιτική- και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού έρευνας για τη χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με το κείμενο που έχει στη διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον χημικό τομέα, το κείμενο «καταδικάζει με τους πιο έντονους όρους κάθε προσφυγή στα χημικά όπλα στη Συρία, ιδιαίτερα την επίθεση της 7ης Απριλίου στην Ντούμα». Προβλέπει τη δημιουργία «ενός ανεξάρτητου μηχανισμού» έρευνας και απόδοσης ευθυνών «βασισμένου σε αρχές αμεροληψίας και επαγγελματισμού».

Το κείμενο ζητεί επίσης από τη Συρία να συνεργαστεί πλήρως με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), αποστολή του οποίου βρίσκεται στη Συρία για να συγκεντρώσει στοιχεία γι’ αυτή τη φερόμενη χημική επίθεση που φέρεται ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στην Ντούμα, σύμφωνα με διασώστες που βρίσκονται εκεί.

Tην ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από τις τρεις εγκαταστάσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων στη Συρία.

Το υλικό βγήκε στη δημοσιότητα μετά και τους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι οι 71 από τους 103 πυραύλους κρους που εξαπολύθηκαν αναχαιτίστηκαν από το συριακό καθεστώς.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ υποστήριξε ότι οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν και οι τρεις στόχοι που επελέγησαν. «Χτυπήθηκε με επιτυχία κάθε στόχος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η καταστροφή μερικών εγκαταστάσεων οι οποίες είχαν εκκενωθεί μετά την έγκαιρη προειδοποίηση της Ρωσίας αποτελεί στρατηγική αποτυχία ειδικά όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω με το ερώτημα εύλογα να έρχεται στο νου, χρειάζονταν 103 πανάκριβοι cruise για … 9 μόλις εγκαταλελειμμένα κτίρια;

Συνολικά 71 από τους 103 πυραύλους cruise που εκτοξεύτηκαν, καταστράφηκαν από τα σοβιετικής/ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα των συριακών ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα από τα S-125 Neva/Pechora (NATO: SA-3 Goa), S-200VE Vega-E (NATO: SA-5b), 9К317E Buk-M2/ 9K37M1-2 Buk-M1-2 (NATO: SA-17), 2K12E Kvadrat (ΝΑΤΟ: SA-6 Gainful) και 9K33 Osa (NATO: SA-8).

Έτσι σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

«Η Συρία απέκρουσε τη δυτική επίθεση με συστήματα αεράμυνας που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ πριν από 30 χρόνια.

Τα μέσα άμυνας της Συρίας που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρουση της επίθεσης ήταν: τα συστήματα αεράμυνας S-125, S-200, καθώς και μονάδες Buk και Kvadrat χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρουση της πυραυλικής επίθεσης».


Δείτε σε απόλυτη δράση τα σοβιετικά συστήματα Buk και Kvadrat:








πηγή

Σχόλια