Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε εξέλιξη το project «Μεγάλη Τουρκία»: Τουρκικό σχέδιο απόκτησης δεύτερης εθνικότητας με σκοπό την «άλωση» των Βαλκανίων – Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα;


Ο Ερντογάν και οι νέο-οθωμανοί σύμβουλοι του «παλεύουν» εδώ και χρόνια για την επάνοδο τους στην περιοχή των Βαλκανίων με χίλιους τρόπους στην κυριολεξία , με σκοπό την άλωση της....
περιοχής εκ των έσω.   
Την αρχή έκαναν με την δημιουργία και αναστύλωση παλαιών Τζαμιών σε πολλές χώρες των Βαλκανίων μοιράζοντας αφειδώς χρήμα ,  ενώ για την Ελλάδα ζητούν επιτακτικά την δημιουργία Τεμένους στην Αθήνα αλλά και αλλού, με ύποπτους και «πονηρούς» σκοπούς όπως θα αποκαλύψουμε παρά κάτω.
Όπως είχαμε αναφέρει  στο pentapostagma.gr, εκατομμύρια Τούρκοι εισήλθαν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στο «εθνικό μητρώο» της χώρας τους, με κύριο σκοπό την αναζήτηση της ρίζας τους  με στοιχεία που «φορτώθηκαν» στο σύστημα από το 1880 μέχρι σήμερα.
Εκεί ανακάλυψαν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους κατάγεται  από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους αλλά και από χώρες κυρίως της Βαλκανικής χερσονήσου.
 
Η δημοσίευση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των τουρκικών εθνικών μητρώων όπως ονομάζεται «αποκάλυψε»…στους Τούρκους πολίτες και τους προγόνους τους στα Βαλκάνια….οδηγώντας πολλούς Τούρκους να αποκτήσουν τη δεύτερη ιθαγένεια στις χώρες αυτές της περιοχής μας από τις οποίες οι πρόγονοί τους μετανάστευσαν-μετακινήθηκαν  εδώ και πολλά πολλά χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα .
Παράδειγμα ο Τούρκος πρώην βουλευτής του ΑΚΡ Hamdi Firat Buyuk ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BIRN έχει καταγωγή εξ ολοκλήρου από χώρες των Βαλκανίων.
Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι « Τούρκος και Βαλκάνιος ταυτόχρονα».
Η οικογένειά του, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα  προέρχεται από  εδάφη….που κάποτε αποτελούσαν τμήμα της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
«Ο πατέρας μου είναι από την Νρένιτσα στο Κοσσυφοπέδιο και η μητέρα μου είναι από τα Σκόπια της ΠΓΔΜ », είπε.
Ο ίδιος όπως και πολλοί άλλοι…. ξεκίνησαν να αποκτούν «δεύτερη ιθαγένεια» στις χώρες αυτές της περιοχής μας..με σκοπό πιθανότατα άκρως  ύποπτο .
Η οθωμανική «λογική» δεν διακρίνει αμιγώς «καθαρούς» Τούρκους αλλά πολίτες τουρκικής καταγωγής που κατάγονται και από χώρες της περιοχής των Βαλκανίων , όλοι όμως κάτω από μία θρησκεία,  και οι οποίοι αποκτώντας δεύτερη ιθαγένεια, όπως αναφέρει το άρθρο … «αύριο».. «μεθαύριο» ίσως ζητήσουν κάτι παραπάνω από χώρες της περιοχής μας.
Η ρητορική του Ερντογάν και οι πρόσφατες δηλώσεις του περί «συνόρων της καρδιάς» που συμπεριλαμβάνουν την Δυτική Θράκη , νησιά της Δωδεκανήσου , την ΠΓΔΜ, Κοσσυφοπέδιο, την νότια Βουλγαρία, κά άλλες χώρες σαφώς και υποκρύπτουν « άλλα σχέδια» …άλωσης της περιοχής μας με άλλα μέσα και τρόπους και «όχημα» την ισλαμική θρησκεία.
«Τα θεσμοθετημένα σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς, πρέπει να κάνουμε αυτή τη διάκριση. Προφανώς και σεβόμαστε τα υπάρχοντα σύνορα, αλλά δεν μπορούμε να χαράξουμε σύνορα στην καρδιά μας, ούτε το επιτρέπουμε. Κάποιοι μας ρωτούν «γιατί νοιάζεστε για το Ιράκ, γιατί νοιάζεστε για τη Συρία» (…) Είναι όμως δυνατό να διαχωρίσουμε τη Ριζούντα από το Μπατούμι (σ.σ. πόλη της Γεωργίας);  Είναι δυνατόν να ξεχωρίσουμε την Αδριανούπολη από τη Θεσσαλονίκη ή το Κάρτζαλι (σ.σ. πόλης της ανατολικής Ροδόπης στη Βουλγαρία); (…) Βρίσκεις ένα αποτύπωμα των προγόνων μας σε κάθε βήμα σου στη γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από τη Θράκη στην ανατολική Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους παλαιότερα .
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αφού αναφέρθηκε στη Μοσούλη, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία «δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στο Χαλέπι. Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τους συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη, την Κύπρο, την Κριμαία και αλλού. (…) Αλλιώς, θα νιώθαμε ντροπιασμένοι τόσο ενώπιον της ιστορίας μας όσο και ενώπιον των αδελφών μας που ζουν εκεί, των οποίων οι καρδιές χτυπούν μαζί με τις δικές μας».
Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο «Μεγάλη Τουρκία» ευρίσκεται σε πλήρη ισχύ από τον Τούρκο πρόεδρο  με προκλητικότατο χάρτη που είχε δημοσιεύσει πριν  μερικές ημέρες η τουρκική εφημερίδα Star, και ο οποίος περιλαμβάνει, Δυτική Θράκη, Κρήτη , Δωδεκάνησα, και όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου με κόκκινο χρώμα σαν να …ανήκουν στην νέα –οθωμανική αυτοκρατορία του Ερντογάν.
Περίπου 2.000 Τούρκοι πολίτες, έχουν εισρεύσει και στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2016 και μετά «κυνηγημένοι» από το καθεστώς Ερντογάν.
Μειονότητες τουρκικές υπάρχουν στην νότιο Βουλγαρία , Κοσσυφοπέδιο, και ΠΓΔΜ , ενώ μουσουλμανική μειονότητα υπάρχει και στην Ελλάδα.
Ποια ακριβή σχέδια όμως απεργάζονται εκεί στην Άγκυρα τα «κεφάλια» του ΑΚΡ με προτροπή του Τούρκου σουλτάνου που επιθυμεί την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας ενώ ο πληθυσμός της χώρας θα αυξηθεί από τα 81 εκατ. στα 100 εκατ. σε λίγα χρόνια;
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι αιτήσεις ασύλου από Τούρκους πολίτες στην Ελλάδα δεκαπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2016 (τότε ήταν 180, ενώ πέρυσι 1.820 επί συνόλου άνω των 14.000 σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση).
Οι ελληνικές αρχές όπως και οι αρχές άλλων χωρών της περιοχής των Βαλκανίων οφείλουν και είναι προσεκτικές με τον Ερντογάν …που θέλει να «ξαναφτιάξει» μια οθωμανική αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενος δυστυχώς χιλιάδες δυστυχισμένους Τούρκους .

Σχόλια