AEK: Η ομάδα που αγωνίζεται πάντα εκτός έδρας


Χαράλαμπος Μηνάογλου
Πολλές και σπουδαίες επιτυχίες για την ΑΕΚ φέτος. Έπαθλα, ελληνικά και ευρωπαϊκά, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά ακόμα και στο....
χάντμπολ! Ίσως, η πιο πετυχημένη χρονιά για την ΑΕΚ σε όλη την ιστορία της!

Αυτό, βέβαια, που ξεχωρίζει, είναι σαφώς το πρωτάθλημα (και το διαφαινομενο ντάμπλ) στο ποδόσφαιρο. Μετά από μια εντυπωσιακή επάνοδο από τη Γ΄ Εθνική (πορεία που μόνο η Γιουβέντους έχει επίσης πραγματοποιήσει) και μια χρονιά με απίστευτη μπάλα και αλλεπάλληλες νίκες επί του δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου και διορισμένου για καμιά 20ετία πρωταθλητή (ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε της πήρε και ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, με εκείνη την απίστευτη απόφαση να κερδίσει ο Ολυμπιακός αγώνα με την Καλαμαριά, επειδή η Καλαμαριά είχε χρησιμοποιήσει αντικανονικώς για μερικά λεπτά έναν ξένο παίκτη άγνωστο παντελώς, που καμία αλλαγή στο αποτέλεσμα δεν επέφερε) η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια.

Βαδίζει και για το ντάμπλ και όλα αυτά χωρίς να έχει καν μία τυπική έδρα, αναγκαζόμενη να αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ. Και ακόμη περισσότερο, κάτι που όλοι οι αντίπαλοι, ενίοτε και εμείς οι ίδιοι οι ΑΕΚτζήδες ξεχνάμε: η ΑΕΚ μπορεί να αγωνίζεται μακρυά από την Ν. Φιλαδέλφεια και την Αγια-Σοφιά για πολύ καιρό ακόμα. Αλλά και όταν επιστρέψει εκεί, η ΑΕΚ πάλι δεν θα αγωνίζεται στην έδρα της! Η έδρα της ΑΕΚ είναι προσωρινά και μόνο λόγω της ανάγκης η Ν. Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ σημαίνει Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως (είναι τελείως αστείος ο τοπικός προσδιορισμός που της προσθέτουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις AEK Athens) και μία είναι η πραγματική έδρα της ΑΕΚ, η φυσική πρωτεύουσα του Ελληνισμού, η Κωνσταντινούπολη. Μόνο όταν επιστρέψουμε εκεί, η ΑΕΚ θα αρχίσει να αγωνίζεται εντός έδρας.

Για αυτό, άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ πέρα από ομάδα είναι κυριολεκτικά ιδέα και η ύπαρξή της έχει ένα νόημα: την επιστροφή στην Πόλη, από όπου προήλθαν οι ιδρυτές, οι πρώτοι φίλαθλοι και παίκτες. Η ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια θα σηκώσει πολλούς ακόμη τίτλους, είθε σύντομα να το κάνει αυτό και στην Πόλη!




πηγή

Σχόλια