Τα κανάλια και η ελληνική μας κατάντια

Οι δύο παραπάνω προαναφερθείσες “κοινωνικές εκπομπές», όπως θέλουν τέλος πάντων τα κανάλια να τις αποκαλούν,είναι η απόδειξη του πως η....
Espresso μπήκε στην τηλεόραση.

Είναι το μέσο με το οποίο κάθε τσίτσιδος, ανεγκέφαλος και πάνω από όλα αναξιοπρεπής άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει απήχηση. Ανήθικη και γλοιώδης απήχηση, αλλά δεν έχει σημασία,σήμερα έχουμε ξεχάσει το ηθικό κομμάτι κάθε πράξης και επιλογής μας. Απήχηση να ‘ναι και ότι να ‘ναι.

Είναι θλιβερό γιατί κανένα ανήλικο τέκνο δεν βρίσκεται στο κρεβάτι του πριν τις 21:00, που και να βρισκόταν, με ανοιχτή τηλεόραση θα “νανουριζόταν”. Αναρωτιέσαι φανατικέ τηλεθεατή γιατί είναι κακό ένα παιδί δεκατεσσάρων ετών να βλέπει μισόγυμνες φωτοτυποποιημένες γυναίκες να σαλιαρίζουν με τριαντάχρονους γελοίους; Είναι κακό γιατί του στιγματίζεται αυτή η εικόνα στο μυαλό του ως φυσιολογική. Φυσιολογική η κοπέλα που προβάλλει κάθε επίμαχο σημείο του σώματος της ενώ παράλληλα αγκαλιάζει τον αγαπημένο της. Και αν την θεωρείς φυσιολογική, σε παροτρύνω να δηλώσεις συμμετοχή στις παραπάνω ερωτικές ταινίες. Κοινωνικές εκπομπές ήθελα να πω,συγχωρέστε με. Η άτιμη η λανθάνουσα γλώσσα.

Και ας αφήσω για λίγο την εικόνα. Αυτά που λένε; Δεν έχουν την ικανότητα να συντάξουν μια περίοδο. Υποκείμενο-Ρήμα-Αντικείμενο. Κάθε φορά που προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση μια από αυτές τις εκπομπές χάνει και ένα μήνα ζωής ο κ.Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Το πιο θλιβερό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο από την ζωή τους για να παρακολουθούν ερωτικά καβγαδάκια. Ο Θεός να τα κάνει ερωτικά, αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα επίθετο.

Αυτό που με θίγει εμένα ως άνθρωπο και ασχολούμαι με αυτές τις κωμικοτραγικές εκπομπές είναι η υποτίμηση των ανθρωπίνων σχέσεων. Υποτιμάται ο έρωτας από την παστομένη με make-up εικοσιπεντάχρονη καλλονή. Υποτιμάται η αγάπη από τον καγκουρόβλαχο με το ένα κιλό ζελέ στο κεφάλι. Εκεί φτάσαμε. Και καθόταν ο χαζός ο Παπαδιαμάντης και έγραφε το “Όνειρο στο κύμα.” Αδικοχαμένος χρόνος. Θυσιάστηκε κάθε ηθική,κάθε αξία,κάθε ίχνος αξιοπρέπειας στον βωμό του χρήματος. Μου έλεγε η μητέρα μου όταν ακόμη ήμουν μαθητής ακόμη στο Δημοτικό Σχολείο: “Να βρείς αγόρι μου μια κοπέλα,να την αγαπάς και να σε αγαπάει.” Η μάνα που βλέπει σήμερα με τον γιο της Power Of Love ελπίζω να μην του λέει: “Να βρεις μια κοπέλα αγόρι μου να ταιριάζετε σαν την Αθηνά με τον Δώρο.” Ειλικρινά Ελπίζω. Ρε Έλληνα να σου πω κάτι; Τα θες και τα παθαίνεις…

Ρουσόπουλος Γιάννης

πηγή

Σχόλια