Οι νάνοι των κήπων στο doodle της Google

Οι νάνοι των κήπων στο doodle της Google

Αυτές οι παράξενες φιγούρες που μπορεί να έχετε δει σε πολλούς κήπους να «ξεφυτρώνουν» σχεδόν από το....
πουθενά, οι οποίες είτε ξαπλώνουν στο γρασίδι, είτε… κρατούν τσίλιες στην εξώπορτα, δεν είναι απλώς αγάλματα.

Οι νάνοι των κήπων, που για άλλους είναι χαριτωμένοι και για άλλους έως και τρομακτικοί, είναι λίγο… παραπάνω ζωντανοί από όσο δείχνουν. Με λίγη φαντασία, βεβαίως… Αλλά, και ποιος δεν θέλει να δημιουργεί το δικό του παραμύθι;

Οι νάνοι των κήπων, λοιπόν, είναι το σημερινό doodle της Google, με την ύπαρξή τους να χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια και τους αντίστοιχους μύθους, διαγράφοντας τη δική τους πορεία στον χρόνο, οι οποίοι διατηρούνται μέχρι και σήμερα.

Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν μυθοπλασίες με νεράιδες, ξωτικά, καλικάντζαροι και φυσικά νάνους, σε διάφορες μάλιστα παραλλαγές. Μάλιστα, διατηρούν τη μαγεία τους μέχρι και σήμερα, στην εποχή που η επιστήμη έχει καταφέρει να λύσει πολλά από τα… μυστήρια των προηγούμενων αιώνων, ενώ ο άνθρωπος έχει πρόσβαση σχεδόν σε οτιδήποτε και παντού, απλώς με μερικά «κλικ» στον υπολογιστή του ή όποια άλλη «έξυπνη» συσκευή του.

Οι νάνοι εμφανίζονται με πολλά ονόματα, αλλά τα γνωστότερα όλων είναι τα Gnome και Dwarf.

Οι Dwarves είναι μυθικά πλάσματα της νορβηγικής και της γερμανικής μυθολογίας, ενώ η ορολογία παραμένει μέχρι σήμερα για να περιγράψει κάποιον ή κάτι υπερβολικά κοντό. Οι Gnomes, από την άλλη, χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερα μικρό μέγεθός τους και το γεγονός ότι ζουν κάτω από τη γη. Η λέξη προέρχεται από την νεολατινική λέξη gnomus., που παραπέμπει στην ελληνική λέξη «γενόμος« («genomos»), δηλαδή αυτός που ζει στη γη.


Όπως και να έχει, μπορείτε να μάθετε κάποια πράγματα παραπάνω από το βίντεο που δημιούργησε η Google για τους νάνους των κήπων.

πηγή 

Σχόλια