ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η " ΗΛΕΚΤΡΑ "......

Η ΗΛΕΚΤΡΑ δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα γυναικών, χωρίς κομματική ταυτότητα και αφορά όλες τις Ελληνίδες, κάθε ηλικίας. 
Είμαστε αποφασισμένες να αγωνιστούμε για τη ανεξαρτησία της χώρας μας και τη δημοκρατία. Έχοντας ανεπτυγμένο το ...
ένστικτο της μητρότητας από τη φύση, είμαστε έτοιμες για κάθε θυσία όταν πρόκειται για τα παιδιά μας. Λειτουργώντας πρώτα με τη καρδιά, είμαστε ικανές να υπερασπιστούμε την οικογένειά μας, αψηφώντας οποιονδήποτε κίνδυνο. 
Η σημερινή κατάσταση μας προστάζει να μπούμε μπροστά και να κόψουμε το χέρι του δημίου (πολιτικό σύστημα), που σκοτώνει τις ζωές όλων μας . Μπορούμε να γίνουμε μια γροθιά που να εναντιωθεί στα σκληρά σαγόνια των μνημονιακών.  Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της πατρίδος μας και να δώσουμε μέλλον στους νέους μας. Το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο, όπως και στην μητρότητα. (Ο Ελληνικός πληθυσμός μειώνεται ραγδαία). Να σταματήσουμε τη μετανάστευση οικογενειών, κυρίως όμως νέων ανθρώπων. 
Οι σπόροι μας άρχισαν να πατεντάρονται, το νερό μας περιέρχεται στην ιδιοκτησία ιδιωτικών εταιρειών, τα δάση μας υλοτομούνται για να εξορυχθούν «πολύτιμα» μέταλλα, περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους κινδυνεύουν από μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων του αστικού χώρου, η τροφή μας είναι στα χέρια ανηλεών κερδοσκόπων και τέλος το σπίτι, από ύστατο καταφύγιο μετατράπηκε σε φορολογήσιμο αγαθό
Όλα αυτά πρέπει να πάρουν τέλος. Όλες ξέρουμε πια ότι η Ελλάδα και η ζωή μας κατακερματίστηκαν. Δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μένει θεατής στο έγκλημα που διαπράττεται. Η ιστορία μας, μας έχει διδάξει ότι οι γυναίκες εκτός από ευαισθησία, διαθέτουν μεθοδικότητα ,γενναιότητα και αποφασιστικότητα. 
Χωρίς να αμφισβητούμε τις ικανότητες των ανδρών,απευθυνόμαστε τώρα, μόνο σε γυναίκες, γιατί έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και ζητάμε συσπείρωση των δυνάμεών μας. Ήρθε ο καιρός που πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο και υπεύθυνο βήμα μπροστά, στην αρχή μόνες και στην πορεία, ενωμένες με τα υπόλοιπα κινήματα....... 
"Ένας «Πολεμιστής της Ζωής» είναι έτοιμος όταν γνωρίζει αρκετά για να αρχίσει το έργο του, αλλά δεν ξέρει αρκετά για να το τελειώσει. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος του και κατά κανόνα είναι μοναχικός. Μερικές φορές χρειάζεται να ενώνει τις δυνάμεις του με τους άλλους Πολεμιστές και να εργάζονται από κοινού για την επίτευξη των στόχων τους, αλλά τις πραγματικές μάχες -εσωτερικές και εξωτερικές- τις δίνει ο καθένας μόνος του. Ωστόσο ο Πολεμιστής ποτέ δεν ξεχνά πως στο Σύμπαν ισχύει το «Όλα Ένα και Ένα Όλα»."
ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
Αγαπητές Γυναίκες – Αγαπητές Άγνωστες,
Εσείς του «διπλανού» προφίλ, όπου κι αν βρίσκεστε - κι ελπίζω να βρίσκεστε παντού για να φτάσει παντού και η δράση μας!
Επέλεξαν εμένα για να γράψω λέει της Ομάδας τη Διακήρυξη. Για να σας μιλήσω για το Σκοπό και για τους στόχους της, να σας θυμίσω πώς φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε, να σας ενημερώσω πως «ο πισινός μας καίγεται»!
Είμαστε μια Ομάδα ανέντακτων και ακομμάτιστων γυναικών που, όπως κι εσείς, τα τελευταία χρόνια ζούμε την παράλογη κατάσταση να αγωνιζόμαστε για την καθημερινή μας επιβίωση μέσα στην ίδια την κοινωνία που υπάρχει υποτίθεται για να μας κρατά ασφαλείς!
Η ανεργία, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις , η μετανάστευση, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, τα χαράτσια και το ξεπούλημα της δημόσιας και σύντομα και της ιδιωτικής περιουσίας, η παράδοση της Εθνικής μας Κυριαρχίας και πρόσφατα, η ένταξη της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας , έχουν διαμορφώσει μια καθημερινότητα που ΔΕΝ είναι φυσιολογική!
Για το πώς φτάσαμε ως εδώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας το πω, είναι γνωστό και άλλωστε η μόνη σημασία που έχει, τώρα πια, είναι του «λάθους προς αποφυγήν»! Και αρχίζοντας να διορθώνουμε αυτό το λάθος κάνουμε την πρώτη κίνηση. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Παίρνουμε τις Ζωές μας, το παρόν μας και το μέλλον των παιδιών μας, το δικαίωμα εξάσκησης της Ελεύθερης μας Βούλησης, την Ελευθερία μας!
Σκοπός μας η εγκαθίδρυση της Άμεσης Δημοκρατίας ως το πολίτευμα της πατρίδας μας !
Γιατί Άμεση Δημοκρατία;
Επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε, και να διατηρήσουμε, όλα τα παραπάνω!
Επειδή μόνον η Άμεση Δημοκρατία μπορεί να εκφράσει και να επιβάλλει τη λαϊκή βούληση.
Και επειδή η επίτευξη αυτού του Σκοπού θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, μια Ανθρώπινη Κοινωνία!
Και τώρα ερχόμαστε στα δύσκολα!
Στο  π ώ ς !
Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε και δεν αποδεχόμαστε την βία. Αυτό είναι το δικό τους παιχνίδι, αυτό που επιδιώκουν και περιμένουν για να αιματοκυλίσουνε τη χώρα.
Το δικό μας «όπλο» είναι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ! Έξω από κόμματα και δόγματα, ενώνουμε τα χέρια, τη φωνή μας, την Θέληση! Και αποκτάμε Δύναμη και Λόγο!
Αν κατορθώσουμε να πετύχουμε αυτή τη συσπείρωση, η δύναμή της θα είναι τόσο μεγάλη, που δεν θα χρειαστεί η άσκηση καμίας βίας για να ξηλωθεί το αρρωστημένο και καταστροφικό πολιτικό σύστημα που μας έχει παραδώσει αιχμαλώτους των "δανειστών" που είναι οι διεθνείς προστάτες του.
Καλούμε σε ενότητα πολίτες, ομάδες και κινήματα που έχουν τον ίδιο σκοπό, ανταποκρινόμαστε κι εμείς σε αντίστοιχα καλέσματα.
Όλοι μαζί, επιλέγουμε Άριστους για την συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης εθνικής εμπιστοσύνης και ξαναγράφουμε το Σύνταγμα.
Αποφασίζουμε όλοι μαζί τόπο και χρόνο και κατεβαίνουμε σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση .
ΟΜΩΣ !!!
Τίποτε από όλα αυτά δεν θα έχει αποτέλεσμα αν πρώτα δεν διώξουμε αυτούς που λυμαίνονται την εξουσία!
Και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό είναι η πολιτική ανυπακοή.
Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια του αόριστου χρόνου. Το Κάλεσμα προς συσπείρωση σηματοδοτεί και την δραστηριοποίηση μας προς την επίτευξη των στόχων μας!
Αγαπητές Ηλέκτρες – Αγαπητές Φίλες,
Αν συμφωνείτε… αν συμφωνεί ο νους σας, που διαβάζει τούτες τις γραμμές, με την καρδιά, που αντιλαμβάνεται όσα καλά κρυμμένα παραφυλάν ανάμεσα τους, τότε
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!
Αν πάλι όχι, δεν πειράζει… στο καλό …θα σας σκεφτόμαστε με αγάπη. όταν θα έχουμε χρόνο γιατί, τώρα μας περιμένει η δράση!

“Ηλέκτρα”
Γίνε Μέλος της Ομάδας.


Αναρτήθηκε στης 14 Αυγούστου 2013

Σχόλια