Αντί να χτυπήσει το καρτέλ γαλακτοβιομηχανιών η κυβέρνηση στοχεύει σε καταναλωτές και αγελαδοτρόφους
Αντί η κυβέρνηση να χτυπήσει το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, θέτει σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων πολιτών επιμένοντας στην επιμήκυνση της ...διάρκειας λήξης του γάλακτος.
Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος -ας μην το ξεχνάμε είναι και ο εισηγητής της αγορανομικής διάταξης κατανάλωσης ληγμένων τροφίμων- επικαλέστηκε την ένδεια των πολιτών για να "δικαιολογήσει" την πρόθεσή του.
Με τον ισχυρισμό, μάλιστα, ότι το γάλα στην Ελλάδα είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη, ο υπουργός Ανάπτυξης επιλέγει την λύση του ληγμένου. Επ' αυτού τοποθετήθηκε σήμερα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, στηλιτεύοντας την κυβέρνηση, που επικαλείται ακόμη και την μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που αναφέρει πως η επέκταση (σ.σ. της ημερομηνίας λήξης) θα επιφέρει μείωση της τιμής κατά 0,10 ευρώ το λίτρο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ειδική αναφορά στις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών, επισημαίνει ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα σβήσει από τον χάρτη τον κλάδο αγελαδοτροφίας, που όπως αναφέρει σήμερα καλύπτει τους 630.000 τόνους από τους 1.350.000 τόνους που έχει ανάγκη η κατανάλωση, με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού για εισαγωγές κατά περίπου 1 δισ. ευρώ αλλά και την απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας (κτηνίατροι, φαρμακέμποροι, εργάτες, ζωοτέχνες κ.λ.π.).
Ως εκ τούτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, ερωτά "πως εξηγεί το Υπουργείο Ανάπτυξης το γεγονός ότι το μακράς διάρκειας ζωής γάλα στη χώρα μας είναι ακριβότερο από το φρέσκο". Συνεχίζει, μάλιστα τον συλλογισμό του ερωτώντας "είναι σίγουρος ο κ. Υπουργός ότι το γάλα μόλις σβήσει η Ελληνική αγελαδοτροφία δεν θα ακριβύνει κατά πολύ για τον μέσο Έλληνα καταναλωτή;".
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου