«ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟΠΙΟ»

Του Μιχάλη Τζανάκη

Θρασύτατα και ανερυθρίαστα ωρύονται οι ιέρακες του «αντιμνημονιακού» νοικοκυρέματος για το δήθεν νέφος αιθαλομίχλης από την ...
αλόγιστη χρήση τζακιών και πάσης φύσεως καύσης υλικών που προκαλούν αιρούμενα σωματίδια άκρως βλαπτικών για την υγεία.
Ω, άκρως επιπόλαιοι δεν αναλογίζεσθε τις ευεργετικές συνέπειες από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά επικαλείσθε το «νέφος» και τις προκληθείσες πυρκαγιές από μαγκάλια και λοιπά σύγχρονα θερμαντικά σκεύη.
Κανείς νοήμων δεν αναλογίζεται πόσο καλό κάνει αυτή η «αιθαλομίχλη»!!! Κρύβει στη βρώμικη θολούρα της, όλη τη βλακεία και την αφροσύνη ημών των στουρνομερκελήδων!
Μόνο η θολούρα και η βρώμα της κάπνας μπορεί πλέον να καλύψει την μπόχα των Λιάπηδων, των Άκηδων και των λοιπών
«δημοκρατικών» δυνάμεων που μόνο μέλημά τους είναι να «τηρήσουν τις δεσμεύσεις».
Δηλαδή φαντάζεστε κάποια στιγμή να «καθαρίσει» η ατμόσφαιρα και να βελτιωθεί η «ορατότητα» των Ελλήνων; Ούτε η Κουάλα Λουμπούρ δε θα είναι ασφαλές καταφύγιο για την πολιτική μαφία μας. Όσο περισσότερη κάπνα, όσο μεγαλύτερη δύσπνοια που νεκρώνει τα πνευμόνια αλλά και το πνεύμα, όσο μεγαλύτερη δυσοσμία και αποφορά, τόσο θα παίζεται η «παράταση» του δράματος!!
Δηλαδή καλύτερη είναι η καθαρή ατμόσφαιρα, ο καθαρός αέρας και το οξυγόνο που κοκκινίζει περισσότερο το αίμα και μας καθιστά άνοσους; Ποιος αφελής δεν κατανοεί πως το υψηλό προσδόκιμο ζωής δεν αντιστρατεύεται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος; Γιατί να χαίρουν άκρας υγείας και άκρας θερμότητας το χειμώνα άπαντες οι Έλληνες; Μήπως για να τινάξουν τα «ταμεία» που πλήρωναν σαράντα χρόνια; Όχι, «αυτό πρέπει να τελειώνει» και κατά το σοφώς ρηθέν από επίσημα χείλη «ως τώρα ζούσαμε επίπλαστη ευημερία» συμπεριλαμβανομένης και της καθαρής ατμόσφαιρας που η περιεκτικότητά της σε οξυγόνο υπονόμευε σταθερά τα δημοσιονομικά της χώρας!!
Το τοπίο που ταιριάζει στη χώρα είναι το «αιθαλο-ομιχλώδες» βεβαρυμένο με «σωματίδια» λεπτότερα του Πάγκαλου και Βενιζέλου, αλλά εξίσου βλαπτικά για τη δημόσια υγεία!! Άντε να τελειώνουμε με τους «τεμπέληδες» και «αντιπαραγωγικούς» Γραικούς – έτσι αντιμετωπιζόμαστε πλέον, Γραικοί και Γραικύλοι- αφού οι νεότεροι μεταναστεύουν κατά χιλιάδες, ας δηλητηριαστούν και μερικοί γηραιότεροι αρκεί… αρκεί να παταχθεί το λαθρεμπόριο των καυσίμων!!!
istor.tzanakis@gmail.com

Αναρτηθηκε στης 27 Δεκεμβριου 2013

πηγη

Σχόλια