Κύπρος : Στο λιμάνι της Λεμεσού έδεσε το πυρηνοκίνητο «Μέγας Πέτρος» της Ρωσίας

Στο λιμάνι της Λεμεσού έδεσε το «Pyotr Veliky» («Μέγας Πέτρος»), το βαρύ πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό, το οποίο εκτελεί τα καθήκοντά του μαζί με άλλα ...
ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο
. Σύμφωνα δηλώσεις του εκπροσώπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Βαντίμ Σέργκα στο ITAR-TASS, το καταδρομικό θα επισκεφτεί ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάντσκι.
ανέφερε ο Σέργκα. Το πλήρωμα του ρωσικού καταδρομικού να ανεφοδιαστεί με τρόφιμα, ενώ οι Ρώσοι πεζοναύτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα αξιοθέατα της Μεγαλονήσου και να ξεκουραστούν.
Το πλοίο κλάσης Kirow (κλάση Orlan στην Ρωσία) είναι εξοπλισμένο, μεταξύ άλλων, με πυραύλους κρουζ που μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές. Το βαρύ σκάφος που ναυπηγήθηκε το 1996, προορίζεται κυρίως για την καταπολέμηση των αεροπλανοφόρων.
Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, θεωρούν ακατάλληλη την χρήση μιας τόσο μεγάλης ναυτικής μονάδας για την κάλυψη υποθετικών απειλών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων και η παραμονή του πυρηνοκίνητου καταδρομικού στη Μεσόγειο δεν συνδέονται κατ “ανάγκην μεταξύ τους. Η προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να είναι η επίσημη εκδοχή, στην πραγματικότητα, οι στόχοι μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικοί.


Δείτε ενα video απο την εκτέλεση βολών του τεράστιου πολεμικού


Αναρτήθηκε στης  29 Δεκεμβρίου 2013

πηγή

Σχόλια