ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ! Εάν είναι δυνατόν!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Ι.Σ.Α ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 32 ...
ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Στο Σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Δίκτυο Υγείας στό άρθρο 32 ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ η θέσπιση προδιαγραφών για την Ιδρυση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) να γίνεται με Υπουργική απόφαση και όχι με Προεδρικό Διάταγμα , όπως ο αρχικός Νόμος (άρθρο 33 ν.4025/11) προέβλεπε.
Αυτό ενώ ήδη είναι εκφρασμένη η αντίθετη ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ σχετικά με την δημιουργία
Ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, τουλάχιστον με τον τρόπο που επιχειρείται.

Γιατί αυτή η μετατροπή: Γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να γίνει μόνο με υπουργική απόφαση του κ.Γεωργιάδη;

Τό προηγούμενο διάστημα έγινε μία προσπάθεια από την πλειοψηφία του Ι.Σ.Α. (σε αντίθεση με
• τούς άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας
• Της Δ/σης Δημόσιας Υγείας
• Της Δ/σης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου
να μετατραπούν φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν με το Π.Δ.84/2001 (ιατρεία) σε Κέντρα Ημερήσιας Νοσηλείας χωρίς την θεσμοθέτηση καμμίας περαιτέρω προδιαγραφής. ( Ακόμη και σε οροφους πολυκατοικιών χωρίς ασθενοφόρο ανελκυστήρα να πραγματοποιούνται χειρουργεία)
Η ενέργεια αυτή άρχισε στην προσπάθεια να υποστηριχθούν παράνομες λειτουργίες μελών της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Ι.Σ.Α. και συμφερόντων πελατών μελών του Νομικού Τμήματος του Ι.Σ.Α προβαίνοντας και σε παράδοξες μεθοδεύσεις.
Η Πλειοψηφία της Διοίκησηςτου Ι.Σ.Α. δεν άλλαξε την απόφασή της και μετά το σχετικό Πόρισμα Σ.Ε.Υ.Υ.Π. που αποφάσισε πώς τέτοιες λειτουργίες είναι παράνομες.
Ο Υπουργός Υγείας όλο αυτό το διάστημα είναι πλήρως ενήμερος και άφησε να γίνεται στην Αθήνα αυτό που δεν μπορούσε να γίνεται ταυτόχρονα στην Υπόλοιπη Ελλάδα. Εκτός από την παραβίαση του Συντάγματος σχετικά με την υπεράσπιση Υγείας του ατόμου διευκολύνεται η νόθευση του ανταγωνισμού καθόσον διαπράττονται πράξεις χωρίς θέσπιση προδιαγραφών και απαιτήσεων οι οποίες ταυτόχρονα για να πραγματοποιηθούν απαιτείται σχετική άδεια λειτουργίας και όροι και προυποθέσεις που η ίδια η πολιτεία επιβάλλει.

Η υπόθεση αυτή ( η οποία έχει πολλές διαστάσεις και πλευρές ) βρίσκεται στην Δικαιοσύνη.

Η μεθόδευση το Π.Δ. να αντικατασταθεί από Υπουργική απόφαση είναι άραγε και εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων μελών της σημερινής πλειοψηφίας του Ι.Σ.Α. , και να προλάβει και τις εξελίξεις στην Δικαιοσύνη ;.
Επιδιώκεται (μέσω της Απλοποίησης της έκδοσης προδιαγραφών) να γίνουν σοβαρές εκπτώσεις στίς προδιαγραφές δια την δημιουργία Μ.Η.Ν. ώστε αυτά να καταλήξουν ιατρεία και να νομιμοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα ,παράνομη και επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία δραστηριότητα ;
Μία τέτοια ενέργεια φωτογραφική θα έχει δυσμενή και ενδεχομένως δυσάρεστα αποτελέσματα για την δημόσια υγεία, θα έχει ως αποτέλεσμα σε λίγο καιρό τα ιατρεία-κλινικές να ξεφυτρώνουν από παντού σε όλες τις ειδικότητες με ανύπαρκτες προδιαγραφές .
Διαμερίσματα σε ορόφους πολυκατοικιών θα μεταμορφώνονται και θα μετονομάζονται σε κλινικές.

Αναγνωστης

Αναρτηθηκε στης 16 Ιανουαριου 2013


πηγη

Σχόλια