Φόβοι για νύχτα... κόλαση στην Ουκρανία!

Συντρίμμια και αίμα παντού. Εκκλησίες και ξενοδοχεία που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία. Οι ελεύθεροι σκοπευτές θερίζουν τους διαδηλωτές. 
Η πλατεία Ανεξαρτησίας γεμάτη από νεκρά σώματα. Άνθρωποι που θρηνούν και άλλοι, που έχουν τραυματιστεί και ζητούν βοήθεια.

Η αιματοχυσία δεν ...
έχει τέλος στην Ουκρανία και η χώρα αναμένεται να ζήσει μια νύχτα κόλαση, καθώς οι διαδηλωστές κρατούν 67 αστυνομικούς αιχμαλώτους και το υπουργείο Εσωτερικών είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει να κάνει χρήση της βίας για την απελευθέρωσή τους. 

Οι αρχές του δήμου του Κιέβου ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών από την Τρίτη ανήλθε σε 67.

"67 πτώματα βρίσκονται ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε σήμερα να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων και του παγώματος των οικονομικών πόρων σε ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες, σε βάρος των προσώπων τα οποία ευθύνονται για τη βία στην Ουκρανία, όπως δήλωσε η Ιταλίδα ΥΠΕΞ Έμμα Μπονίνο.

Μιλώντας κατά την έξοδό της από την έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες η Μπονίνο δήλωσε ότι η θέση αυτή ελήφθη από κοινού και με τον Γάλλο, το Γερμανό και τον Πολωνό υπουργό—οι τρεις τους, ο Λοράν Φαμπιούς, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι βρίσκονται στο Κίεβο, όπου διαπραγματεύονται με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση.

«Η εφαρμογή της απόφασης θα προχωρήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, μέσα στις επόμενες ώρες», τόνισε η Μπονίνο, σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν «την απαγόρευση έκδοσης βίζας και το πάγωμα των πόρων σε βάρος αυτών οι οποίοι διέπραξαν βίαιες ενέργειες», όπως τόνισε η Μπονίνο στους δημοσιογράφους.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας από το κέντρο του Κιέβου και τις αρχές της Ουκρανίας να σεβαστούν το δικαίωμα των Ουκρανών πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε κηρυχθεί από τον πρόεδρο και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, και τις δεκάδες νέους θανάτους που αναφέρθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

πηγή



Σχόλια