Ο Κυνικός και τα κοστούμια της Αποκριάς

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Τι να κάνω, ρε συ Γλάρε;
Τι να ντυθώ φέτος; Δεν ξέρω.
Εσύ δικέ μου, καλά τη βόλεψες! ...

Σου πάει μούρλια η στολή του πειρατή!
Είμαι περίεργος να δω απόψε στο πάρτι, πως θα ντυθεί ο Γάτος!

Μα καλά, αυτό το μαγαζί δεν έχει τίποτα της προκοπής;;

Μόνο αυτά τα απαίσια και παρωχημένα κουστούμια; Από πότε, να τα έχει άραγε; Και αυτές οι άθλιες μουτσούνες! Όλες αντίγραφα της ίδιας μάσκας είναι και αλλάζει μόνο το καπέλο και η έκφραση! Άσε, που μπορεί να φάω και ξύλο, αν μπω έτσι ντυμένος στο πάρτι!

Δε βλέπεις και τα αξεσουάρ τους; Ξεκινούν από ρόπαλα και χαντζάρια και φτάνουν μέχρι εξάσφαιρα, τόξα και δρεπάνια, ακόμη και δολάρια!
Τι λες; Να πάρω το κοστούμι του Alex Kid;; Ρε Γλάρε, χωρίς πιπίλα στο Ελ Πάσο; Χωρίς ένα γλειφιτζούρι; Άσε με να χαρείς!
Όχι! Ούτε ανθρωποφάγος Βησιγότθος της Μέρκελ θέλω να ντυθώ!

Σουλεϊμάααν;;; Μα, δεν βλέπεις τη σκατόφατσα;; Αυτόν, για το χαρέμι των λιστών και μόνο, πρέπει να τον ρίξει κανείς στην αγαμία για 1000 χρόνια!
Να ντυθώ Adolf, λες;; Πόσο πρωτότυπο!! Ρε συ, πας καλά; Δεν βλέπεις τη μουτρωμένη αγριόφατσα έχει;; Θα φοβηθούν τα κορίτσια και η γκόμενα του Γάτου είναι γάτα Περσίας!
Για τον Apache έχεις λίγο δίκιο! Έχει ωραία φτερά, αλλά από κακάρισμα τίποτα! Έπειτα, μουτσούνα είναι αυτή; Σαν κ(λ)αμμένο πουλί είναι αδελφέ μου!
Καλά! Για τον Josef, δε το συζητώ! Πολύ ρετρό πρωτοπορία! Και τι ομορφάντρας!! Οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, για να ξεχωρίζει από τον Adolf, του έβαλαν τσιγγέλι το μουστάκι και τον συνιστούν! Αυτοί ξέρουν!
Ε, δε φαντάζομαι τώρα, να θέλεις να ντυθώ και Σάϊλοκ;; Ένας Κυνικός ποτέ δεν κυκλοφορεί ντυμένος σαν τραπεζίτης! Το χρήμα πολλοί αγάπησαν, την προδοσία κανείς! Τέλος!!

Παρόλα αυτά, δεν ξέρω ακόμη τι να ντυθώ απόψε!
Αααα!!! Γλάρε το βρήκα!!!!
Στο επόμενο επεισόδιο, θα ντυθώ μασκοφόρος Κορό!
Ο τιμωρός των τυράννων και υπερασπιστής των φτωχών, σαν τον Ζορό!
Και θα χωράει άνετα και η ουρά μου, κάτω από την ριχτή μπέρτα!
Αυτό είναι!!!!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

πηγή

Σχόλια