ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! Ισλαμοφασίστες από την τουρκία ξεκλήρισαν Αρμένικο χωριό. Να χαίρεστε τους “συμμάχους”σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.

ΣΥΡΙΑ:ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ....
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ -ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

«Συρία:το αρμένικο χωριό Kassab θύμα εθνοκάθαρσης” μ΄ αυτόν τον τίτλο το France 24 στηλιτεύει την απρόκλητη επίθεση κατά αρμενικού πληθυσμού στη συριοτουρκική μεθόριο.Οι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν το Σαββατοκύριακο το χωριό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιφέρεια της Λαττάκεια.Αποτέλεσμα ήταν ο μαζικός εκτοπισμός των κατοίκων του που κατά συντριπτική πλειοψηφία ήταν αρμένιοι.Το syria news επιβεβαιώνει τη μαζική φυγή 2000 με 6000 αρμενίων αλλά και τη λεηλασία καταστροφή χριστιανικών τόπων λατρείας.Το Observatoire de la Christianophobie καταγγέλει εθνοκάθαρση κατά χριστιανών.Το Kassab ήταν το μόνο αρμένικο χωριό της πρώην…


Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που βρισκόταν εκτός των συνόρων της σημερινής Τουρκίας.Προηγήθηκε εισβολή στο ομώνυμο συνοριοφυλάκιο που ήταν και το τελευταίο στην κατοχή των κυβερνητικών.
Σύμφωνα με τον Fabrice Balanche ειδικό αναλυτή στο συριακό και διευθυντή στο Κέντρο Ερευνών και Μελετών για τη Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή (GREMMO) το πραγματικό διακύβευμα αυτής της ενέργειας ήταν άλλο:
“Οι αντάρτες δεν είχαν ανάγκη να καταλάβουν αυτό το συνοριοφυλάκιο για να περάσουν οπλισμό.Αυτοί διασχίζουν εύκολα τα σύνορα από τους δασώδεις λόφους του τουρκμένικου Djebel.Η κατάληψη του συνοριοφυλάκιου δεν είναι παρά το πλαίσιο.Εμείς βρισκόμαστε απέναντι σε μια εθνοκάθαρση των αρμενίων του Kassab”.
Το Kassab ήταν καταφύγιο διασωθέντων από την γενοκτονία των Αρμενίων από τους νεότουρκους το 1915.Τα δύο τρίτα των 5 000 κατοίκων των 5 χωριών της περιοχής ήταν Αρμένιοι ενώ το ένα τρίτο αλαουίτες.
Το 2012 είχε αποτραπεί η πρώτη απόπειρα κατάληψής του.Σε άρθρο της η “Monde” 24 10 2012 φιλοξενούσε τις δηλώσεις ενός τουρκμένου αντάρτη (σύριου με τουρκική καταγωγή).
“Προειδοποιώ τους αρμένιους στο Kassab να φύγουν πριν την επίθεση του FSA αντίθετα θα έχουν μεγάλες απώλειες σε πολίτες και θα επαναληφθεί η γενοκτονία που διαπράχθηκε από τους Τούρκους”.
Αυτές οι δεδηλωμένες προθέσεις των ισλαμιστών προκάλεσαν την εκκένωσή του από τους κατοίκους που κατέφυγαν στην Λαττάκεια.
“Οι αρμένιοι εξωθήθηκαν να εκτοπιστούν στην Λαττάκεια μπροστά στην επερχόμενη άφιξη εκατοντάδων ισλαμιστών μαχητών μέσω της Τουρκίας που ανήκουν στην Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα το παρακλάδι της Αλ Κάιντα αλλά και ορδές τουρκμένων” εξηγεί ο Fabrice Balanche.

“Η κατάληψη του χωριού δεν θα ήταν δυνατή χωρίς το πράσινο φως των τουρκικών αρχών και την στρατιωτική υποστήριξή τους.Oι αντάρτες εισέβαλαν στο χωριό με την υποστήριξη των Τούρκων αυτοί εμπόδισαν την συριακή αεροπορία να καλύψει την αρμένικη πολιτοφυλακ΄ή και τον τακτικό στρατό” επιμένει ο Fabrice Balanche.
Η ARMENIAN NATIONAL COMITTEE OF AMERICA (ANCA) απευθύνει επείγουσα έκκληση στην διοίκηση Ομπάμα να σταματήσει την τουρκική υποστήριξη στην καταστροφή του Kessab και τον ρόλο της στην εθνοκάθαρση του αρμενικού του πληθυσμού.Αναφέρει ότι ο πληθυσμός είχε αυξηθεί λόγω προσφύγων από Yacubiye , Rakka και Χαλέπι.Η εισβολή στις 21,22 και 23 Μαρτίου είχε σαν αποτέλεσμα την βεβήλωση εκκλησιών και την λεηλασία των κατοικιών.
Η Δαμασκός κατηγορεί την Τουρκία ότι εκτός από την κατάρριψη του συριακού μαχητικού “παρείχε κάλυψη στην επίθεση των τρομοκρατών” και τους επέτρεψε να διεισδύσουν σε συριακό έδαφος προωθούμενοι από τη πίσω βάση των ισλαμιστών τρομοκρατών την Τουρκία.
Eνδεικτικό των βιαιοτήτων που επακαλούθησαν την κατάληψη του Kassab είναι ο αποκεφαλισμός σύριου στρατιώτη που διέπραξε η Αhrar al Sham στην περιοχή και τη δημοσιεύει το syria news.Οι τζιχαντιστές της ISIS σε λογαριασμό τους με το logo της οργάνωσης δημοσίευσαν τον αποκεφαλισμό Κούρδου μαχητή του PKK.

O δυτικός τύπος περιορίζεται στον θλιβερό απολογισμό του αποτρόπαιου πολέμου.Σύμφωνα με το The Daily Beast περίπου 150.000 είναι οι νεκροί,9.000.000 οι πρόσφυγες.Τα 6,5 εκατομύρια αυτών που κατά το ήμισυ είναι παιδιά μετακινήθηκαν στο εσωτερικό ενώ τα άλλα 2,5 εκατομύρια είναι πρόσφυγες που εκπατρίστηκαν στο εξωτερικό.Οι Σύριοι αντικαθιστούν πλέον τους Αφγανούς στην πρώτη θέση της κατάταξης των πολυπληθέστερων προσφύγων στο κόσμο.
To προγκρόμ κατά των Αρμενίων της Λαττάκεια δεν είναι μεμονωμένο γεγονός.Σύμφωνα με τον καθηγητή Gordon Conwell του Θεολογικού Σεμιναρίου των ΗΠΑ οι μελέτες δείχουν ότι ο 1 στους 4 χριστιανούς διώκεται στον κόσμο.500.000 χριστιανοί ζουν σε χώρες που είναι εχθρικές απέναντι στην πίστη τους.Σε 46 χώρες εκ των οποίων οι μισές είναι μουσουλμανικές διώκονται(cbn news)


(ΦΩΤΌ: Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για χριστιανό αρμένιο άντρα της πολιτοφυλακής που αποκεφαλίσθηκε από τους Τούρκους γενοκτόνους)

πηγή

Σχόλια