Η Κριμαία ψήφισε Πούτιν

Τελικό αποτέλεσμα: Το 96.7% είπε «ναι» στην προσάρτηση στην Ρωσία.

Υπέρ της ένωσης της Χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ....
κατοίκων της, στο χθεσινό (Κυριακή) δημοψήφισμα που επισφράγισε το χάσμα ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση που επισημαίνει ότι αντιβαίνει ότι διεθνές δίκαιο.
Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ποσοστό 96,77% των κατοίκων της χερσονήσου τάχθηκε υπέρ της ένωσης, ενώ η συμμετοχή στην ψηφοφορία έφθασε το 83,1%. Την ψηφοφορία μποϊκόταραν οι κάτοικοι του Μπακσίσαράι, "πρωτεύουσα" της μουσουλμανικής κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας.
Η Κριμαία θα ζητήσει σήμερα επισήμως την ένωσή της με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αξιόνοφ, δηλώνοντας στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Λένιν της Συμφερούπολης "επιστρέφουμε στην πατρίδα. Η Κριμαία πηγαίνει στη Ρωσία".
Μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαϊκή χερσόνησο, ο ηγέτης του κόμματος Δίκαιη Ρωσία, και πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, (Άνω Βουλή) Σεργκέι Μιρόνοφ, που θεωρείται σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι η Δούμα, η Κάτω Βουλή της Ρωσίας, θα ψηφίσει γρήγορα όλους τους νόμους σχετικά με την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσία.
"Θα εγκρίνουμε όλους τους νόμους το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Μιρόνοφ σε ρωσικά ΜΜΕ. "Όλα θα συμβούν με ακρίβεια και ταχύτητα. Να μην αμφιβάλουν οι αδελφοί μας της Κριμαίας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιρόνοφ.
Ο κ. Αξιόνοφ τόνισε ότι σήμερα Δευτέρα θα συνέλθει το κοινοβούλιο της Κριμαίας σε έκτακτη συνεδρίαση για να εγκρίνει την επίσημη υποψηφιότητα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το δημοψήφισμα, διεξήχθη παρουσία χιλιάδων ρώσων στρατιωτών, ενώ διαδηλώσεις υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία έγιναν και σε πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας, όπως το Ντόνετσκ και το Χάρκοβο.

πηγή