Ισχυρή Σεισμική δόνηση χτύπησε το Los Angeles

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5.1 R με επίκεντρο το La Habra κοντά στο Λος Άντζελες της Νότια Καλιφόρνια σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ξημερώματα ....
Σαββάτου στην Ελλάδα.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρη την περιοχή λίγο μετά τις 9 μ.μ (9:11). Το αμερικάνικο ινστιτούτο USGS είπε ότι το επίκεντρο ήταν 2 χιλιόμετρα κοντά στο Brea, που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου του Λος Άντζελες.

Η Southern California Edison ανέφερε διακοπές ρεύματος σε περίπου 2.000 καταναλωτές μετά από το σεισμό.

Ο σεισμός προκάλεσε μια κατολίσθηση που έκλεισε την Carbon Canyon Road στο βόρειο τμήμα της Orange County κοντά στο κέντρο του σεισμού.

Η αστυνομία της California ανέφερε ότι η κατολίσθηση προκάλεσε και ανατροπή σε ένα αυτοκίνητο όπου οι άνθρωποι στο εσωτερικό του υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

Μέχρι στιγμής 50 άτομα έχουν μείνει άστεγα εξαιτίας βλαβών από τον σεισμό.

7 διαρροές νερού , συμπεριλαμβανομένης της και ένα σπασμένο κεντρικό αγωγό νερού στο Fullerton, όχι μακριά από το κέντρο του σεισμού. Άλλες μικρές υλικές ζημιές αναφέρθηκαν σε Brea , La Habra και Buena Park .

Ο σεισμός έγινε αισθητός νότια μέχρι το Σαν Ντιέγκο και βόρεια μέχρι την Ventura County.

Ακολούθησαν περισσότερα από δύο δωδεκάδες μετασεισμικές δονήσεις. Ενδιαφέρον είναι ότι πρίν απο αυτόν τον σεισμό είχε προηγηθεί ένας 3,6 R μια ώρα νωρίτερα.


πηγή

Σχόλια