Επτά εκατ. ευρώ στα κόμματα για τις ευρωεκλογές !

Με επτά εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν τα κόμματα για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η αρμόδια διακομματική επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών. Η χρηματοδότηση θα ....
διανεμηθεί σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, αλλά και με τα αποτελέσματα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, το 50% της χρηματοδότησης, δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ, θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των κομμάτων που εξέλεξαν ευρωβουλευτή στις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές και θα κατανεμηθεί ανάλογα με τα τότε ποσοστά τους.

Το 10% της χρηματοδότησης, 700.000 ευρώ, θα πάει στα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στην ελληνική Βουλή.

Τα κόμματα θα χρηματοδοτηθούν μετεκλογικά με το υπόλοιπο 40%, ανάλογα με τα ποσοστά που θα επιτύχουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής έγινε, επίσης, μια σύντομη συζήτηση για την τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων. Όπως διαπιστώθηκε, η χρηματοδότηση από το 2011 μέχρι σήμερα μειώθηκε κατά 85%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, 55.000.000 ήταν η χρηματοδότηση για το 2011, 31.000.000 για το 2012, 21.000.000 για το 2013 και υπολογίζεται πως για το 2014 θα περιοριστεί στα οκτώ εκατ. ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε μια πρώτη συζήτηση για το πώς θα κατανεμηθεί ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός χρόνος των κομμάτων. Η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα δεν κατέληξε κάπου και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, εντούτοις υπήρξαν τρεις απόψεις:

- Να κατανεμηθεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009

- Να κατανεμηθεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2012

- Να κατανεμηθεί ισότιμα

Όπως φαίνεται, η τελική απόφαση θα είναι ένας συνδυασμός των τριών αυτών τάσεων, στη βάση μιας «αναλογικής ισοτιμίας», όπως αναφέρθηκε από συμμετέχοντες στην επιτροπή.

Υ.Γ.: Μειώσεις στην Δημόσια Υγεία, μειώσεις στην Παιδεία, Μειώσεις στην Πρόνοια, Μειώσεις στην ποιότητα ζωής μας..... εκεί όμως;;;;;;;;

πηγή

Σχόλια