Ποιος λαός δέχεται να τον σώσουν αυτοί που τον κατέστρεψαν…

Γράφει ο Μαγια

Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση της ....
ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Οσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες του Μαίου τόσο θα «παγώνει» η δημοσκοπική εικόνα της αμφίρροπης αναμέτρησης.

Δυο τινά πρέπει να συμβαίνουν:

Ή τα μίσθαρνα όργανα της Διαπλοκής με τον επικοινωνιακό 
ολοκληρωτισμό και την ιδεολογική τρομοκρατία προωθούν μεθοδικά το σχέδιο χειραγώγησης των ψηφοφόρων, ή οι λωτοφάγοι, λοβοτομημένοι και φοβισμένοι παραμένουν ζώσα πραγματικότητα σ΄ αυτή τη νότια αποικία χρέους.

Να δεχθούμε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους γνωστούς λόγους, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε μερίδα του πληθυσμού. Όμως, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτό από τον κοινό νου, πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα απεκδυθούν το μοναδικό «όπλο» που τους έχει απομείνει, δηλαδή, την παραδειγματικά τιμωρητική ψήφο στους βιαστές τους.

Η ξεδιάντροπη επικοινωνιακή παροχολογία της κυβέρνησης των επιστατών, με «κοινωνικά μερίσματα», «έξοδο στις αγορές», «νέες προσλήψεις στο Δημόσιο» και «επενδυτικά ταμεία» λειτουργεί ως δόλωμα εξαπάτησης των πολιτών, ενώ δεν θα έπρεπε να αποτελεί ούτε καν θέμα προεκλογικής συζήτησης στη χώρα της διαρκούς λιτότητας και της κοινωνικής διάλυσης, των διογκούμενων αυτοκτονιών, των 1,4 εκατομυρίων ανέργων, των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων και των, τουλάχιστον, 4 εκατομμυρίων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ποντάρουν στο γεγονός ότι, ένας λαός που δέχεται να τον σώσουν αυτοί που τον κατέστρεψαν, είναι ο ίδιος λαός που τους φέρνει μονίμως στην εξουσία και μάλλον γιαυτό αρέσκονται να τον χαρακτηρίζουν σοφό…

Πέρασε στα «ψιλά» η δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιου της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν: Αν κάναμε στη Γερμανία ή τη Γαλλία τις «μεταρρυθμίσεις» που έγιναν στην Ελλάδα θα είχαμε εξέγερση! Δεν προβλήθηκε ούτε από τα αντικαθεστωτικά Μέσα. Προφανώς για να μην αποδυναμωθεί το «αγωνιστικό φρόνημα» του λαού, που συμπυκνώνεται στη ρήση: «του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει».

Σε λίγες μέρες, πάντως, θα κληθούμε να απαντήσουμε, δίχως ελαφρυντικά, στο εσαεί επίκαιρο ερώτημα του Παπαδιαμάντη: Ως πότε θα είμαστε αχαρακτήριστοι Γραικύλοι;

πηγή

Σχόλια