ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ..

Γράφει η Νικολέττα Πολύζου






Ποτέ μην υποθέσεις ότι είναι εύκολο -  δεν ήταν για τον Thomas Edison, τον Αβραάμ Λίνκολν , τον Μαχάτμα Γκάντι, τη Μητέρα Τερέζα, την Amelia Earhart, την Ιωάννα της Λωραίνης, τον Martin Luther King Jr, τον Νελσον Μαντέλα. ....
 
Ελληνικά παραδείγματα; O Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Καζαντζάκης, Η Κάλας, ο Παπανικολάου, ο Βελουχιώτης, ή πιθανόν και οι ίδιοι οι γονείς σου! Υπάρχουν εκατομμύρια  ανθρώποι  που είχαν  τη δύναμη να  ευεργετήσουν τον κόσμο μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους και να ζήσουν μία πλήρη ζωή – εμείς απλά δεν ξέρουμε τα ονόματά τους. Ανεξάρτητα λοιπόν αν η φιλοδοξία σου είναι να επιτύχεις κάτι σε παγκόσμιο, εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, ή απλά στο κατώφλι του σπιτιού σου, τα όνειρά σου έχουν σημασία… και για να μπορέσει να πραγματοποιήσεις αυτά τα όνειρα, χρειάζεται ειδική δράση. Μην γελιέσαι!


Τι πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όταν αισθάνεσαι απογοητευμένος, ή φοβισμένος ή έτοιμος να παραιτηθείς;  Ότι αν το να λάβεις δράση σου φαίνεται δύσκολο και μεγάλο, τότε σκέψου πόσο πιο δύσκολο είναι το να σηκώνεσαι κάθε πρωί για να πας σε μια εργασία που μισείς. Σκέψου πόσο τεράστιο φορτίο είναι το να ζεις με ένα υπέρβαρο σώμα, έναν κακό σύντροφο ή το να εξαρτάσαι από μία φαρμακευτική αγωγή ή ουσία.  Είναι  εντελώς εξανλτητικό να είσαι σε μια σχέση που δεν σε γεμίζει, ή να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που είναι αρνητικοί ή συγκαταβατικοί. Όλα τα παραπάνω απαιτούν πολύ περισσότερη ενέργεια και δύναμη από όση χρειάζεται για να πιστέψεις στα όνειρά σου και να αναλάβεις δράση! Κανείς δεν είπε ποτέ ότι το να ζείς μια Σπουδαία Ζωή είναι εύκολο. Απαιτείται ένας Σπουδαίος άνθρωπος, με Σπουδαίο χαρακτήρα και με Σπουδαία όνειρα για τη δημιουργία μιας Σπουδαίας, όμορφης ζωής! Κι όμως, αυτός ο Σπουδαίος άνθρωπος μπορείς να είσαι εσύ! Διότι όλοι έχουμε μέσα μας τις ικανότητες και τις δυνατότητες που απαιτούνται για να το πετύχουμε.
Εξάλλου, ποια είναι η εναλλακτική σου; Είσαι έτοιμος να σταματήσεις να περιμένεις βοήθεια εξ ουρανού που θα αφυπνίσει εσένα και τα ταλέντα σου, τις ανάγκες σου, τις επιθυμίες σου; Είσαι έτοιμος να αποδεχτείς πλήρως τον εαυτό σου  (με όλα τα  υποτιθέμενα σφάλματα, αδυναμίες, εθισμούς, φόβους, σύνδρομα και δυσλειτουργίες)  και να τον αγαπήσεις, ανεξαρτήτως;  Αν ναι, είσαι έτοιμος να γίνεις ένας ενδυναμωμένος άνθρωπος! Είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις και να ζήσεις μια σταθερά υπέροχη ζωή!

Πιθανόν να  έχεις δώσει στον εαυτό σου πάρα πολλές «εξόδους διαφυγής» στο παρελθόν, πάρα πολλές δικαιολογίες, αλλά τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν σε οδηγούν πουθενά.  Έχεις δύο επιλογές: να συνεχίσεις  να κάνεις ό, τι έκανες πάντα και να φέρεις τα ίδια αποτελέσματα που έφερνες πάντα ή να κάνεις κάτι που δεν έχεις κάνει ποτέ πριν και έτσι να φέρεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα αυτό μπορεί να σε τρομάζει και ίσως να μην είσαι ακόμα σίγουρος για το τι θέλεις να κάνεις. Θα το μάθεις όμως, καθώς θα εστιάσεις την σκέψη σου με διάρκεια και συνέπεια στο τι πραγματικά επιθυμείς να βιώσεις. Θα κάνεις τις επαφές σου, την  έρευνα σου και έτσι θα ανακαλύψεις τα επόμενα βήματά σου. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις το σύνολο της διαδρομής σήμερα, προκειμένου να κάνεις το πρώτο βήμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσεις να κινείσαι προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι αξίζεις περισσότερα από όσα πίστευες μέχρι σήμερα. Η ζωή σου αξίζει περισσότερο από ό, τι έχεις ζήσει μέχρι τώρα. Μην κτυπάς τον εαυτό σου, μην τον ενοχοποιείς, αλλά και μην κατηγορείς τους άλλους για την κατάστασή σου. Είσαι αυτό που είσαι, και έχεις μάθει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της διαδρομής, που σε έφερε στο σήμερα! Μην περιμένεις κάποιος να σου δώσει την άδεια να είσαι ο εαυτός σου. Μην περιμένεις κάποιος να έρθει και να σου δώσει τα χρήματα που χρειάζεσαι για να ξεκινήσει η νέα επιχείρησή σου, κάποιος που θα σου κανονίσει το τέλειο ραντεβού στα τυφλά , ή θα διορθώσει τη δυσλειτουργική οικογένεια σου. Πάρε τον έλεγχο! Φέρσου στον εαυτό σου με τον τρόπο που θέλεις να σου φέρονται, και πάψε να αντιστέκεσαι στις βαθύτερες αλήθειες σου και στα όνειρά σου.  

Από σήμερα και στο εξής, ανάλαβε την πλήρη ευθύνη της ζωής σου – και  παρακολούθησέ τη να ανθίζει! Θα πρέπει να πάρεις την απόφαση πως από σήμερα πρέπει να κάνεις ό, τι χρειάζεται για να δημιουργήσεις μια ζωή που να είναι πραγματικά δική σου: μια ζωή που να έχει σκοπό, νόημα, χαρά, και αξία. Δεν θα στερείς πλέον στον εαυτό σου την αξιοπρέπειά, την ακεραιότητα και τον αυτοσεβασμό, κατηγορώντας, περιμένοντας, ελπίζοντας ότι κάποιος θα εμφανιστεί και θα σου δώσει τα πράγματα που θέλεις.  Αναγνώρισε ότι αν πρόκειται να γίνει, είναι στο δικό  σου χέρι να γίνει.

Φυσικά, μην διστάζεις  να ζητήσεις βοήθεια όταν τη χρειαστείς.

Τώρα γνωρίζεις ότι για να καταφέρεις  να ζεις μια Σπουδαία ζωή, θα πρέπει να αρχίσεις να ζεις στο έπακρο! Θα πρέπει να βγεις από τη  άνεσή σου και την ανάγκη σου να ζητήσεις την άδεια να ζήσεις μια πολύ καλύτερη ζωή. Κάνε  μια λίστα κάθε βράδυ, λίγο πριν πας για ύπνο, με τα 3 βασικά βήματα δράσης που πρέπει να λάβεις την επόμενη μέρα, βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου. Ξεκίνησε κάθε πρωί με το πιο σημαντικό βήμα. Και σύντομα θα αντιληφθείς ότι έχεις ήδη προχωρήσει προς τον στόχο σου.


Εσύ είσαι ο κύριος του πεπρωμένου σου, ο καπετάνιος του πλοίου σου. Κάθε επιλογή που κάνεις (ή δεν κάνεις) είναι αποκλειστικά δική σου!

Σχόλια