Ραγδαίες εξελίξεις! Δημιουργείται το Κουρδιστάν. Όλοι παρακολουθούν, αντιδρόυν και καραδοκούν. Κοιμάται η Ελλάδα!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ιράκ που διαλύεται οριστικά, Μετα ΚΑΙ ΤΗΝ επέλαση Των ακραίων Ισλαμιστών Της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος τού Ιράκ και του Λεβάντε" (ISIS), που ιδρύθηκε από τον αυτοαποκαλούμενο "απόγονο" ΤΟΥ Μωάμεθ ΑΜΠΟΥ Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι,  ξεκίνησε σαν ....
παρακλάδι της Αλ Κάιντα και της Αλ Νούσρα, των πολέμιων δηλαδή του Προέδρου Άσαντ της Συρίας (Λεβάντε) και απλώνεται τώρα σαν ακρίδα στο Ιράκ, με φωτιά και τσεκούρι, βία, εκτελέσεις, ληστείες, εκτοπισμούς!
   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Η. ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ αναγκάζει ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ομόσπονδο Ιρακινό Κουρδιστάν, να ανακηρύξει άμεσα την Ανεξαρτησία του, όπως εξήγγειλε ΣΤΟΝ Ίδιο ΤΟΝ Υπουργό Εξωτερικών Των ΗΠΑ Τζο Κερί Ο Κούρδος Προέδρος Μασούντ Μπαρζανί ΚΑΙ δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς πλέον Δημόσια ΣΕ αποκλειστική ΤΟΥ Κ. Κουρούδης ΣΤΟ CNN στις 23 Ιουνίου 2014 (δείτε το βίντεο), τονίζοντας ότι  «όλα καταρρέουν, ο στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία. Δεν προκαλέσαμε την κατάρρευση του Ιράκ. Άλλοι το έκαναν και δεν μπορούμε να παραμένουμε δέσμιοι του άγνωστου. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ και θα στηρίξουμε την απόφαση του λαού»!
ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  ΣΤΟ Πλαίσιο Αυτο ΚΑΙ ενώ Ο ISIS κατέλαβε ΤΗ Μοσούλη ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ήδη Έξω ΑΠΌ ΤΗ Βαγδάτη , ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ πλεονέκτημα Της κατάληψης ΤΟΥ Κιρκούκ ΑΠΌ τις Ένοπλες Δυνάμεις Των Κούρδων "Peshmerga", το Ιρακινό Κουρδιστάν με πρωτεύουσα την Ερμπίλ, άρχισε ήδη τις αυτόνομες Εξαγωγές Πετρελαίου μέσω του Αγωγού που καταλήγει το Τσεϊχάν, απέναντι από την Κύπρο!

Η κίνηση αυτή και η αγορά ήδη αυτών των ποσοτήτων (300.000 βαρέλια την ημέρα), δίνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ αυτοδυναμία στους Κούρδους, που δεν έχουν πια σε τίποτα ανάγκη τη Βαγδάτη!

ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΖΑΝΙ


Εκτός ΑΠΌ ΤΗΝ Επίσκεψη ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Εξωτερικών Των ΗΠΑ Τζο Κερί, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ πλέον εσπευσμένη Επίσκεψη ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Εξωτερικών Της Αγγλίας Ουίλιαμ Χέιγκ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Μπαρζανί, ΕΧΟΥΜΕ Τ Ο έντονο ενδιαφέρον ΤΟΥ Ισραήλ, που είναι αντίθετο με τον εξτεμιστικό Ισλάμ, αλλά και της Τουρκίας , η οποία όσο και εάν φαίνεται παράδοξο, δεν αντιτίθεται κατ αρχήν στην δημιουργία Ανεξάρτητου Κουρδιστάν, αρκεί αυτό να βρίσκεται στα εδάφη του Ιράκ. Μάλιστα λέγεται Ότι Ο αγοραστής ΤΟΥ Κουρδικού Πετρελαίου, πλήρωσε σε Τράπεζα της Τουρκίας ...

Ο Μπαρζανί μάλιστα επισκέφθηκε εκτάκτως χθες ΤΗΝ Τουρκία, που έχει πάντως να διαλέξει τώρα μεταξύ σφύρας και άκμονος ...

Η δε Αθήνα κοιμάται... Ενώ έπρεπε να πρωταγωνιστεί στην περιοχή και να σπεύσει πρώτη (για σωρεία λόγων) να αναγνωρίσει την Ανεξαρτησία του Κουρδιστάν, αμέσως μόλις αυτή ανακοινωθεί και επισήμως.


πηγή

Σχόλια