ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !! ΘΕΡΜΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Θερμική δίνη, δηλαδή αρκετά θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, θα εισβάλλουν τις επόμενες ώρες σε όλη την Ελλάδα, ανεβάζοντας αισθητά την θερμοκρασία ακόμα και στους 37-38oC !!

Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη 25 Ιουνίου ως και την ....
Παρασκευή 27 Ιουνίου, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά ιδιαίτερα στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, αγγίζοντας κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή, ακόμα και τους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη μάλιστα στην βόρεια χώρα, θα έχουμε και συννεφόκαμα, δηλαδή παράλληλα και συννεφιά και έντονη ζέστη, με την ατμόσφαιρα να γίνεται ιδιαίτερα αποπνικτική.

Την Πέμπτη, η θερμοκρασία ίσως στην κεντρική χώρα, να αγγίξει πρόσκαιρα και τους 39-40oC, αλλά πολύ πρόσκαιρα και τις μεσημεριανές ώρες.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα βράζουν στην κυριολεξία. Στην συμπρωτεύουσα ο συνδυασμός υγρασίας, συννεφιάς και ζέστης, θα κάνει την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική, ιδιαίτερα την Πέμπτη.

Από το Σαββατοκύριακο πάντως και μετά, έρχεται πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο στο βάθος φαίνεται νέα θερμή εισβολή στην χώρα μας, ίσως πιο μεγάλη από αυτή που θα επηρεάσει προσεχώς την Ελλάδα.

πηγή