Παράρτημα της Μέρκελ η Βουλή!

Σε ρυθμούς κατεπείγοντος καλείται να τρέξει η κυβέρνηση και η Βουλή, προκειμένου να ικανοποιήσει εγκαίρως τη δέσμη των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου, με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλει το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει μετατρέψει....
το Κοινοβούλιο σε «παράρτημα της Μέρκελ».
Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ανακοινώθηκε ότι αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου για χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, που θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ και για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την κύρωση επενδυτικών σχεδίων, θα συντμηθούν οι διαδικασίες.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης: «Οι συντμήσεις γίνονται, γιατί 1 Ιουλίου πρέπει να έχουν υιοθετηθεί από το εθνικό Κοινοβούλιο».

Από την άλλη, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «αίσχη και αθλιότητες» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κατάλυση κάθε έννοιας Δημοκρατίας. Διαλύσατε την Ολομέλεια με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν νομοσχέδια και τώρα μας λέτε για νομοσχέδιο που πρέπει να έρθει με κατεπείγουσα διαδικασία».

Και πρόσθεσε: «Πάρτε τα πίσω. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις διαδικασίες, που δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Η Βουλή δεν είναι παράρτημα των πιστωτών και της Μέρκελ. Δεν είμαστε υπάλληλοι της τρόικας, είμαστε βουλευτές του ελληνικού λαού».

Ενστάσεις εξέφρασε και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να προλάβουν οι βουλευτές να διαβάσουν τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Ακόμη, ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) είπε: «Δεν μπορεί με τέτοιες διαδικασίες να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του καπιταλιστικού συστήματος. Απαράδεκτη και άθλια μεθόδευση. Διαφωνούμε, καταγγέλλουμε και ζητάμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τουλάχιστον αυτά που ως αστοί στηρίζουν, δηλαδή το αστικό κοινοβούλιο».

πηγή

Σχόλια