Ψηφισες για το Πλεόνασμα ; ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ !

Σε αμηχανία βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα ειδικά μισθολόγια, οι οποίες της ανατρέπουν την οικονομική πολιτική, καθώς το πρόσθετο δημοσιονομικό κενό που....
δημιουργείται από αυτές, ενδέχεται να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών “πανηγυρίζοντας” για τα 712 εκατ. ευρώ στα οποία διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα το α’ εξάμηνο, το επικαλείται ως αφορμή προκειμένου να αποτελειώσει τα ταμεία, κάνοντας λόγο για συνθήκες που επιτρέπουν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αποσιωπώντας ωστόσο τις οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες που ανέρχονται περίπου στα 4,6 δισ. ευρώ. Για να φανεί η επίπτωσή τους στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, μόνο οι επιστροφές φόρων ήταν ικανός λόγος για να σημειώσουν μείωση κατά 190 εκατ. ευρώ, σε σχέση με πέρυσι τα τακτικά έσοδα.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντιμετωπισθούν συνολικά οι δικαστικές αυτές αποφάσεις για «επανορθώσεις» στα ειδικά μισθολόγια, όπως έκανε γνωστό υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα επιδόματα βιβλιοθήκης πανεπιστημιακών και γιατρών του ΕΣΥ, καθώς και για το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής το οποίο χορηγείται στους αποσπώμενους στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. δικαστικούς.

Όπως τόνισε «θα αναληφθεί, προφανώς εφέτος, κυβερνητική πρωτοβουλία για το σύνολο των αποφάσεων, καθώς άπτονται της εισοδηματικής πολιτικής». Οι όποιες αποφάσεις, θα ληφθούν μαζί με την τρόικα, το φθινόπωρο, ενόψει και της κατάρτισης του προϋπολογισμού 2015 και του νέου Μεσοπρόθεσμου. οι οποίες θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Παναγόπουλος Θάνος

πηγή

Σχόλια