Κρύος ιδρώτας με περιέλουσε όταν άκουσα την επικυρίαρχη μας, φράου Μέρκελ, να δηλώνει σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, κατά τα διάρκεια της ετήσιας συνάντησης ηγετών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, υπό....
τον τίτλο «Διαδικασία Μπρντο-Μπριούνι», η οποία πραγματοποιείται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, τα παρακάτω:

«Νομίζω ότι μπορούμε με κάποιο τρόπο να επιλύσουμε το ζήτημα. Έχω ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση αυτήν και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς του ονόματος, όμως μερικές φορές πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να επινοηθεί» είπε και υπογράμμισε πως είναι έτοιμη για μια εποικοδομητική συνεργασία προς επίλυση του ζητήματος, σημειώνοντας ότι «τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς συμβιβασμούς».
Αντιλαμβάνομαι πλήρως, τι έχει κατά νού και προς ποία κατεύθυνση θα κινηθεί η εν λόγω κυρία, σε ποιους νενέκους* θα απευθυνθεί, ποιους έχει στο χέρι και ποιους θα πιέσει για να κάνουν συμβιβασμούς, αφού τα Σκόπια παραμένουν σταθερά και αταλάντευτα στις θέσεις τους!
Εσείς τι λέτε;

Ευαγγελιστριώτης

Νενέκος: Ο άνθρωπος που δεν έχει σε τίποτα να ξεπουλήσει τις ιδέες του, την αξιοπρέπεια του, την εθνική, τη θρησκευτική, την αγωνιστική του ταυτότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συγκυριακά του συμφέροντα. Θεωρείται έτσι, ο άνθρωπος, που με την παραπάνω στάση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πατρίδα του, κ.λπ.

πηγή

Σχόλια