Παραδομένη στον ιό του Έμπολα η Δυτική Αφρική

Ο ιός Έμπολα βρίσκεται σε έξαρση στις χώρες της δυτικής Αφρικής, όπου τουλάχιστον 672 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόλις σε έξι μήνεςμ ένας αριθμός που συνεχώς ανεβαίνει.

Τα ανθρώπινα κρούσματα φτάνουν σχεδόν τα 1.200, σύμφωνα....
με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Την ίδια στη Σιέρα Λεόνε χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία προς την κλινική, μετά τις καταγγελίες πρώην νοσοκόμας ότι ο θανατηφόρος ιός εφευρέθηκε για να συγκαλύψει τις «κανιβαλιστικές τελετουργίες» που πραγματοποιούνται εκεί.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σκορπίσει το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ ένα 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο πόδι από σφαίρα αστυνομικού.

Τελευταίο κρούσμα αυτό ενός Αμερικανού γιατρού, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα από τον Οκτώβριο για να φροντίζει τους αρρώστους από τον ιό. Ο γιατρός ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα μέσα στην εβδομάδα και έθεσε αμέσως τον εαυτό του σε καραντίνα.

Ο ιός πλήττει κυρίως τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε και πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επιδημία Έμπολα στη ιστορία.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Νιγηρία, πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, μετά το θάνατο ενός Λιβεριανού επισκέπτη που βρέθηκε θετικός στον Έμπολα. Ο ταξιδιώτης κατέρρευσε στο αεροδρόμιο του Λάγος λίγη ώρα μετά την άφιξή του στη Νιγηρία.

πηγή

Σχόλια