Έδιωξαν έγκυο την ώρα του τοκετού από το νοσοκομείο των Γρεβενών, οι γιατροί ήταν… για καφέ!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Για παράβαση καθήκοντος διώκονται τρεις γυναικολόγοι των Νοσοκομείων Καστοριάςκαι Γρεβενών, γιατί κυριολεκτικά έδιωξαν μία έγκυο γυναίκα που....
ήταν έτοιμη να γεννήσει, η οποία πήγε τελικά σε ιδιωτική κλινική. 

Άμεσα έγινε καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη κι από το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διατάχθηκε, προέκυψε πως οι γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών αρνήθηκαν να δεχθούν από το Νοσοκομείο Καστοριάς τη γυναίκα.

«Αυτό συνέβη παρ” ότι η εφημερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκομείου Καστοριάς όπου εισήχθη αρχικά η επίτοκος έκανε έκκληση για παροχή περίθαλψης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Το αποτέλεσμα ήταν η ασθενής να μεταβεί αναγκαστικά στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωμισθεί την ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ανένδοτος ο γιατρός! Ενημερώθηκε αλλά δεν πήγε ποτέ!


Στο πόρισμα αναφέρεται, επίσης, ότι για τον εφημερεύων γυναικολόγο στο Νοσοκομείο Γρεβενών, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας του και ενώ ενημερώθηκε… αρνήθηκε την παροχή περίθαλψης στην έγκυο γυναίκα!

Για τις παραβάσεις καθήκοντος, επιβλήθηκαν ποινές… χάδι από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, ήτοικάποιες ημέρες με στέρηση μισθού, ενώ το πόρισμα της ΕΔΕ απεστάλη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.πηγή