Γ παγκόσμιο πόλεμο με πυρηνικά προβλέπουν Κινέζοι και Ρωσοι αναλυτές

Των Πορφύρη Δ. – Σταφυλά Π.

Σε μια συνέντευξη στην Καθημερινή Λαϊκή Εφημερίδα, ο… Κινέζος καθηγητής Han Xudong προειδοποίησε ότι “το Πεκίνο πρέπει να προετοιμαστεί για τον επόμενο Γ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα συμβεί εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ των....
ΗΠΑ και της Ρωσίας για την Ουκρανία”.

Τα σχόλια του Κινέζου καθηγητή Xudong έγιναν αφότου το Πεκίνο πρόσφατα έστειλε 12.000 στρατεύματα στα σύνορα με τη Ρωσία. Αναλυτές επισημαίνουν ότι ποτέ πριν στην ιστορία της Κίνας δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και ότι ο στρατός που μεταφέρθηκε στα σύνορα στάλθηκε εκεί ως μια μελλοντική υποστήριξη στην Ρωσία.

Καθώς η ουκρανική κρίση βαθαίνει, οι διεθνείς παρατηρητές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των ΉΠΑ και της Ρωσίας.

“Αυτή η ένοπλη αντιπαλότητα είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο”. Αναμένουμε το ξέσπασμα ενός Παγκόσμιου Πολέμου.Ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή όρων Παγκοσμίου Πολέμου που είναι βασισμένη στο διαδίκτυο και τις δυνάμεις του Ναυτικού”.

Ο καθηγητής συνέχισε τις προειδοποιήσεις λέγοντας:

“Είναι πολύ πιθανό ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος να εκδηλωθεί κυρίως για την κυριαρχία στην θάλασσα και στο Πεκίνο η Κίνα πρέπει να προετοιμαστεί για την επερχόμενη σύγκρουση και να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη βασισμένη θεωρητικά στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι ώστε να μην γίνει παθητικό θύμα στα γεγονότα που έρχονται”.

Ο Han Xudong προειδοποιεί ότι “το Πεκίνο σκεπτόμενο έναν Γ Παγκόσμιο Πόλεμο πρέπει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις και ιδίως τις ναυτικές και εναέριες δυνάμεις”
Τα Δυτικά Μέσα Ενημέρωσης δεν κάνουν λόγο για τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας σε σχέση με το ρωσικό και δεν σχολιάζουν το συγκεκριμένο θέμα.Το πιο σημαντικό απ’όλα είναι ότι η Κίνα έχει επαναδρώσει τα στρατεύματά της με βαρύ οπλισμό. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτό έχει να κάνει με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στον τομέα του φυσικού αερίου και της στρατιωτικής παραγωγής.

Ο Yuri Jakubov ένας ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι στα πλαίσια της αναθεώρησης του στρατιωτικού δόγματος της Μόσχας είναι να αντιμετωπιστούν οι ΉΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ως εχθροί εναντίον των οποίων θα μπορούσε να ξεκινήσει μια προληπτική πυρηνική επίθεση.

Γεγονός είναι ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν υιοθετηθεί και δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ρωσία είναι διαφορετική από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν εισβάλει στη κυριολεξία μέσα στην Ουκρανία καταλήγοντας στα σύνορα με την Ρωσία, κάτι που δεν αφήνει πλέον περιθώρια για ελιγμούς και κάνει αναγκαία μια πυρηνική σύγκρουση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.


Πηγή