Η δημοκρατία σήμερα. Το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Oxfam, ο πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, δηλαδή του μισού πληθυσμού της γης. Για σκεφτείτε, ποιοι άραγε έχουν την πραγματική εξουσία; Οι....
85 ή τα 3,5 δισεκατομμύρια;

Η απάντηση είναι φυσικά εύκολη. Την πραγματική εξουσία την έχουν στα χέρια τους οι 85 υπερολιγάρχες και όχι τα 3,5 δισεκατομμύρια. Διαφορετικά, αν την εξουσία την είχαν στα χέρια τους τα 3,5 δισεκατομμύρια, απλά δεν θα υπήρχαν οι 85…

Αφού όμως δεν έφτιαξαν τα 3,5 δισεκατομμύρια τους νόμους που επιτρέπουν αυτή την υπερσυγκέντρωση (και πέρα από κάθε λογική) πλούτου σε 85 μόνο άτομα, τότε ποιος τους έφτιαξε; Η απάντηση είναι απλή. Τους έφτιαξαν οι πολιτικοί της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Αυτή είναι η σύγχρονη δημοκρατία. Η δημιουργός και θεραπαινίδα της Παγκοσμιοποίησης. Η δημοκρατία παγκοσμίως σήμερα είναι, στην κυριολεξία, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Είναι μια προσομοίωση δημοκρατίας για να έχουν κάτι να πιστεύουν, να ασχολούνται και να ξεγελιούνται οι μάζες, ενώ στην πραγματικότητα οι πολιτικές ελίτ της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ελέγχονται απόλυτα ή εκβιάζονται από τις οικονομικές ελίτ.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι η σύγκρουση που έρχεται από το μέλλον είναι μεταξύ ολιγαρχικών και δημοκρατικών. Ποια όμως κόμματα στην Ελλάδα τάσσονται με τους μεν και ποιοι με τους δε; Για σκεφτείτε λίγο….

Πέτρος Χασάπης

πηγή

Σχόλια