Ξυδάκης:Δεν είμαστε ο Indiana Jones!

Στην Αμφίπολη θα βρεθεί το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, μαζί με την επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη. Ο κ. Ξυδάκης δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στη ....
Θεσσαλονίκη, ότι «δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός Πολιτισμού να είναι εναντίον της ανασκαφής». Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί και οι πολιτικοί δεν πάνε να κάνουν τη δουλειά τού επιστήμονα ή τη δουλειά ενός επικοινωνιολόγου και πως παρέχουν όλα τα υλικά μέσα και το πολιτικό πλαίσιο και την ηθική υποστήριξη στους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους.


Ο κ. Ξυδάκης δήλωσε ότι θα ζητήσει από την κα Περιστέρη να συνεχίσει την έρευνά της «και κυρίως τα συμπεράσματά της και τις ερμηνείες της». Για τη χρηματοδότηση τόνισε ότι αν χρειαστεί όλοι θα βοηθήσουμε, συμπληρώνοντας ότι η Αμφίπολη δεν υπέφερε ποτέ από κονδύλια, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος. «Υπέφερε από άλλα πράγματα, αλλά όχι από κονδύλια», είπε χαρακτηριστικά. «Όταν ο επιστήμονας έχει να πει κάτι, θα βγει και θα κάνει δηλώσεις. Δεν είμαστε Ιντιάνα Τζόουνς να πηδάμε εμείς τα σκάμματα», είπε.

πηγή

Σχόλια