ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… «Όπλο Μεγατόνων» στα Χέρια της Μέρκελ οι «Πρόσφυγες»… Ο Τελικός «Τρομακτικός» Στόχος

Πρόταση – βόμβα η οποία επιτρέπει....
τη διεξαγωγή κοινών περιπολειών με τους Τούρκους στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, έχει στα χέρια του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές – και ειδικά προς την Κομισιόν, από την οποία του απεστάλη – ότι η διατύπωση αυτή ως έχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.
Πρόκειται για τον νέο κανονισμό της Frontex, ο οποίος ορίζει τον τρόπο επιχειρησιακής λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Ομάδων Συνοριακής Φύλαξης (European Border Guard Teams EBGT).

Ο νέος κανονισμός ανοίγει στο άρθρο 13 ένα τεράστιο παράθυρο για κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, καθώς δίνει στη Frontex τη δυνατότητα να «συντονίζει τις δραστηριότητες για ένα ή περισσότερα κράτη-μέλη και τρίτες χώρες στα εξωτερικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένου των κοινών επιχειρήσεων με τρίτες χώρες».

Εκτός από τον εκβιασμό της Γερμανίας για την αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν, η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέ πιέζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προειδοποιώντας την Ελλάδα δημοσίως ότι, αν δεν δεχθεί τις κοινές επιχειρήσεις, τότε η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων μας θα δοθεί εξ ολοκλήρου στη Frontex, γεγονός που συνιστά μείζονα απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Ο νέος κανονισμός ορίζει τον τρόπο δράσης στις λεγόμενες κοινές επιχειρήσεις της Frontex και τις επιχειρήσεις ταχείας επέμβασης στα σύνορα.

Η EGBT θα αποτελείται από συνοριοφύλακες από τα κράτη – μέλη της ΕΕ, εμπειρογνώμονες σε διάφορους τομείς της διαχείρισης των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων της χερσαίας και της θαλάσσιας επιτήρησης των συνόρων, του εντοπισμού των πλαστών εγγράφων και των δραστηριοτήτων, και σε επιχειρήσεις δεύτερης γραμμής, όπως η ίδρυση εθνοτικών θυλάκων των παράνομων μεταναστών που ανιχνεύονται στα σύνορα.

Σχόλια