Πιστέψατε ότι ένας …Καμμένος μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο;

H μίζα από την.. Κίνα είναι πολύ μακρινή και χάνετε στην διαδρομή.Μόνο ο …Ακης ηταν βλάκας.

Με λουκέτο απειλείται η....
Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ (ΗΜΚ), κρατικό εργοστάσιο ,το μοναδικό στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην κατασκευή στρατιωτικού ιματισμού και ήταν τα προηγούμενα χρόνια ο κυριότερος προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας.

Πρόκειται για μονάδα η οποία εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχει ορίσει διοίκηση στο εργοστάσιο, δεν έχει συναφθεί καμία σύμβαση για την παραγωγική του δραστηριότητα και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι εδώ και εννέα μήνες. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι σε γνώση του δήθεν υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχουν γίνει δεσμεύσεις περί καταβολής των οφειλόμενων, αλλά και ότι πρόκειται να μετατραπεί η Ηλεκτρομηχανική Κύμης σε στρατιωτικό εργοστάσιο, ο Καμμένος προτίμησε να προκρίνει την παραγγελία 92.000 στρατιωτικών στολών σε εργοστάσιο της Κίνας.

Με αφορμή αυτό, το Σωματείο των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής επισημαίνει:

«Στην Εύβοια, στην περιοχή του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική λειτουργεί στην Κύμη από το 1985 το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ (ΗΜΚ). Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κρατικό εργοστάσιο που εξειδικεύεται στην κατασκευή και εμπορία στρατιωτικού ιματισμού (στολές παραλλαγής, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, κράνη και πολλά άλλα) και ήταν ο κυριότερος κατασκευαστής των ανωτέρω προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και ο σημαντικότερος προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δυνατότητες παραγωγής είναι τεράστιες αφού διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και σύγχρονο παραγωγικό εξοπλισμό.

Τα τελευταία χρόνια απαξιώθηκε και σήμερα απειλείται με λουκέτο. Παρά τις διαβεβαιώσεις τηςκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας ουδεμία κίνηση έχει φανεί προς την κατεύθυνση αυτή. Το εποπτεύον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαμηνύει «καλές προθέσεις» αφήνοντας το εργοστάσιο χωρίς ΔΙΟΙΚΗΣΗ και χωρίς ΣΥΜΒΑΣΗ, τους εργαζόμενους απλήρωτους και εξαθλιωμένους 9 μήνες, αδιαφορώντας πλήρως για την ίδια τους την επιβίωση!!!

Αντιθέτως, εισάγει στρατιωτικά ρούχα από τα Άδανα της Τουρκίας και την Κίνα.

Οι εργαζόμενοι, τέλος, καλούν τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση για το ζήτημα και διαμηνύουν ότι δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά της εταιρείας. «Εάν νομίζετε με τακτικισμούς που αφορούν την εξόντωση των εργαζομένων και συνεχείς αναβολές θα καταφέρετε να μετατρέψετε την ΗΜΚ σε ‘‘νέου τύπου HOT SPOT ή ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ‘‘ πλανάστε πλάνην οικτρά» τονίζουν και καταλήγουν: «ο δίκαιος αγώνας μας θα έχει επιτελέσει το σκοπό του που δεν είναι άλλος από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Και αυτό θα γίνει μόνο με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!».

Ξυπνάτε ζώα. Κάποτε όταν είπαμε κάποιου να μην πάρει υπουργείο ξέρετε τι είπε; Ξέρεις πόσα είναι τα λεφτά; Πάνω από δυο εκατομμύρια τον χρόνο. Πλάκα μου κάνεις; Και μιλάμε για τριτοκλασσάτο υπουργείο . Στα μεγάλα;

πηγή